Att välja rätt temperatursensor [youtube]

Placerad på

Jag heter Davey Raaijmakers. För ett av mina projekt letade jag efter temperatursensorer. Jag undrade vilken jag skulle välja eftersom de finns i alla former och storlekar. För att fastställa detta har jag samarbetat med Opencircuit . De skickade några sensorer till mig för att testa och i den här videon avslöjar jag mina fynd. Jag förklarar hur olika temperatursensorer fungerar, inklusive sju specifika sensorer, uppdelade i två breda kategorier: analoga och digitala sensorer.

Analoga temperaturgivare

Bland de analoga sensorerna finns termistorn, TMP36 och LM35DZ. Termistorn är enkel att använda och används ofta i projekt som kräver temperaturövervakning. Noggrannheten kan dock vara en begränsning och den kan behöva kalibreras. TMP36 och LM35DZ är också analoga, med sina egna specifikationer för lägsta och högsta temperaturer.

Digitala temperaturgivare

På den digitala sidan har vi AM2320, DHT-sensorerna (DHT11 och DHT22) och DS18B20. AM2320 kan mäta både temperatur och luftfuktighet, vilket kan vara mycket användbart för att beräkna vindkylan. DHT-sensorerna är populära för gör-det-själv-projekt och kan även beräkna vindkyla. Även om DS18B20 ser ut att vara en analog sensor, är den i själva verket digital.

Ytterligare egenskaper

BME280 är en digital sensor som mäter inte bara temperatur, utan även luftfuktighet och atmosfärstryck, vilket gör den idealisk för väderstationer och miljöövervakning. MCP9808 erbjuder mycket hög precision vid temperaturmätning med ett enkelt digitalt gränssnitt, vilket gör den lämplig för mer komplexa applikationer. MPL115A2 är unik genom att den kan mäta både temperatur och barometertryck.

Videon

I videon tar jag inte bara upp skillnaden mellan sensorerna, utan också användningen, anslutningen och tillförlitligheten för varje sensor. Dessutom anger jag i vilka specifika projekt eller situationer varje sensor kan vara användbar. Så om du letar efter en sensor men inte har bestämt dig för vilken du ska välja hjälper Opencircuit och jag dig gärna.

Finns det fortfarande oklarheter? Du kan ta en närmare titt på allt i den här videon.

Postat av Hemsida Som Davey Raaijmakers, född 1989, kretsar mitt liv kring medieteknik. Jag delar min passion genom pedagogiska videor om teknik och gör-det-själv, och hjälper andra med webbdesign genom tutorials.

Kommentarer

Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit