Wemos tecken

Du kan programmera Wemos-kort med Arduino IDE, micropython eller NodeMCU.
23 resultat Sortera efter


Den 3 mest populära Wemos tecken

Vad är en WeMos-bräda?

Ett WeMos-kort är ett utvecklingskort baserat på mikrokontrollern ESP8266 eller ESP32. Dessa kort är designade för Internet of Things (IoT)-projekt och är populära bland hobbyister, studenter och professionella ingenjörer. De är kompakta, prisvärda och lätta att använda och har inbyggda WiFi-funktioner som gör att de enkelt kan ansluta till internet och andra nätverk. De har också en mängd olika in-/utgångsalternativ, vilket gör att de kan ansluta och styra ett brett utbud av enheter och sensorer. Detta gör dem till en utmärkt plattform för att bygga smarta hemenheter, fjärrövervakningssystem och mycket mer. ESP8266 WeMos-korten har en klockhastighet på 80 MHz till 160 MHz och ett flashminne på 4MB till 16MB, medan ESP32 WeMos-korten har en klockhastighet på upp till 240 MHz och ett flashminne på upp till 16MB.

Hur jämför en WeMos-bräda med Arduino ?

WeMos-kort och Arduino -kort är båda mikrokontrollerkort som kan användas för att styra elektroniska enheter och bygga olika typer av projekt. Det finns dock några viktiga skillnader mellan de två:

 1. Processor: Processorn på ett Wemos-kort är vanligtvis baserad på ESP8266- eller ESP32-chippet, som båda är billiga Wi-Fi-mikrokontroller. Arduino kort, å andra sidan, använder vanligtvis AVR eller SAM3X8E-processorer.
 2. Anslutningsmöjligheter: WeMos-kort har inbyggd Wi-Fi-anslutning, medan Arduino -kort vanligtvis kräver att en extern Wi-Fi-modul är ansluten till dem för att möjliggöra internetanslutning.
 3. Energiförbrukning: WeMos-kort har lägre strömförbrukning än Arduino kort. På grund av deras integrerade Wi-Fi kan WeMos-kort enkelt användas i batteridrivna projekt.
 4. Kosta: WeMos-brädor är i allmänhet billigare än Arduino brädor, vilket gör dem mer tillgängliga för nybörjare och hobbyister.

Det är värt att notera att trots skillnaderna är både WeMos- och Arduino -brädorna kraftfulla och mångsidiga plattformar som kan användas för att bygga ett brett utbud av projekt. Valet mellan dem kommer att bero på de specifika kraven för projektet och användarens preferenser.

Vad kan jag göra med en WeMos-bräda?

Det finns många olika typer av projekt som kan byggas med hjälp av en Wemos-bräda, här är några exempel:

 1. Smart hemautomation: Du kan använda ett Wemos-kort för att styra lampor, apparater och andra enheter i ditt hem med hjälp av ett webbgränssnitt eller en smartphone-app.
 2. Fjärrövervakning: Du kan använda ett Wemos-kort för att samla in data från sensorer, såsom temperatur, luftfuktighet och rörelse, och skicka dessa data till en fjärrserver för analys och visualisering.
 3. Väderstation: Du kan använda en Wemos-bräda för att bygga en väderstation som mäter temperatur, luftfuktighet och andra miljöfaktorer, och laddar upp dessa data till internet så att andra kan se dem.
 4. Hemsäkerhet: Du kan använda ett Wemos-kort för att bygga ett hemsäkerhetssystem som kan upptäcka rörelse, ta bilder och skicka varningar till din telefon.
 5. Robotkontroll: Du kan använda ett Wemos-kort för att styra en robot eller annan mobil enhet, som en drönare eller en bil, på distans med hjälp av ett webbgränssnitt eller en smartphone-app.
 6. IoT-enhet: Du kan använda ett Wemos-kort för att bygga en IoT-enhet som kan kommunicera med andra enheter över internet, till exempel en smart termostat eller en fjärrstyrd kamera.
 7. Smart klocka: Du kan använda en Wemos-bräda för att bygga en smartklocka som kan visa aviseringar, styra musik och spåra träningsdata.
 8. Smart spegel: Du kan använda ett Wemos-kort för att bygga en smart spegel som kan visa tid, väder och nyhetsuppdateringar.

Det här är bara några exempel, möjligheterna är oändliga med mångsidigheten hos ett Wemos-kort och möjligheten att samverka med många olika sensorer och ställdon.

Hur programmerar jag en Wemos-bräda?

Det finns flera sätt att programmera ett Wemos-kort, beroende på brädmodellen och vilket programmeringsspråk du vill använda:

 1. Arduino IDE: Ett av de mest populära sätten att programmera ett Wemos-kort är att använda Arduino IDE. Du måste installera bräddefinitionerna och de nödvändiga biblioteken för din Wemos-bräda, och sedan kan du skriva, ladda upp och köra kod på brädet.
 2. MicroPython: Ett annat populärt sätt att programmera ett Wemos-kort är att använda MicroPython, ett programmeringsspråk som liknar Python och lätt att använda. Du måste flasha kortet med MicroPython firmware och sedan kan du skriva och köra kod på kortet med hjälp av en seriell terminal eller FTP-klient.
 3. Lua: Vissa Wemos-kort kan programmeras med programmeringsspråket Lua, som liknar JavaScript. Du måste flasha kortet med Lua firmware, och sedan kan du skriva och köra kod på kortet med en seriell terminal.
 4. PlattformIO: PlatformIO är ett ekosystem med öppen källkod för IoT-utveckling. Det ger ett enkelt sätt att programmera och felsöka kortet, och låter dig använda olika programmeringsspråk som C++, MicroPython eller Lua.
 5. Blynk: Blynk är en plattform som låter dig snabbt bygga IoT-projekt. Du kan använda Blynk-appen för att styra din Wemos-bräda och skriva kod i appen.Kundrecensioner om Wemos tecken

Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit