Installera bootloader på ATTiny85

Placerad på
Med alla ovanstående steg slutförda är det äntligen dags att förse ATTiny85-chippet med en bootloader. Först och främst ladda ner de nödvändiga filerna via https://github.com/Jasdoge/Attiny85-Bootloader-Tutorial. På sidan klickar du på den gröna knappen "Klona eller ladda ner" och klicka sedan på "Ladda ner ZIP". Placera mappen i ZIP-filen någonstans på din dator.

Vad vi behöver göra nu är att ändra batchfilen. Gå till mappen du just extraherade och högerklicka på filen "burn_attiny85_bootloader.bat", klicka sedan på "Redigera". Anteckningar öppnas och du ser en lång text. Sök på första raden efter "-PCOM22" ersätt siffran "22" med COM-numret som din Arduino är ansluten till. För att kontrollera detta, koppla in din Arduino UNO igen om du inte redan har gjort det, öppna Arduino IDE och i menyn "Verktyg" -> "Port" står det "COMX" (där X är ett nummer ).

Exempel: Om det i Arduino UNO under "Port" står "COM1", se till att texten i anteckningsblocket ändras från "-PCOM22" till "-PCOM1".

Spara filen och kopiera filerna "burn_attiny85_bootloader.bat" och "t85_default.hex" till roten av Arduino IDE-installationen. I de flesta fall kan den hittas i "C:\Program Files (x86)\ Arduino ". Du får ett meddelande under inklistringen där du måste klicka på "Fortsätt".

Nu ska vi blinka! Så se till att Arduino UNO är ansluten till datorn via USB och att ATTiny85 är korrekt ansluten till Arduino UNO. Högerklicka på filen "burn_attiny85_bootloader.bat" och klicka på "Kör som administratör", vid denna tidpunkt öppnas en kommandotolk och om allt gick bra står det "avrdude klar. Tack. Tryck på valfri tangent för att fortsätta…".

Det är allt! Starthanteraren är installerad och du kan nu ladda upp skript via ATTinys utvecklingskort! Se till att du sätter tillbaka ATTiny85 DIP i utvecklingskortet korrekt, och inte tvärtom.
Nuvarande sida 7. Steg 5. Flasha starthanteraren på ATTiny85 1. Introduktion 2. Innehåll 3. Steg 1. Program och drivrutiner 4. Steg 2. Konfigurera Arduino 5. Steg 3. Installera ArduinoISP 6. Steg 4. Breadboard-kablar 7. Steg 5. Flasha starthanteraren på ATTiny85 8. Vanliga problem Postat av Hemsida

Kommentarer

Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit