Det ultimata minnesspelet

Placerad på

Läser indata i en Arduino

Vi kan skicka en input till en Arduino på två sätt. Med en ser vi till att Arduino får en hög signal (5v) och med den andra en låg signal (0v).

En hög signal (neddragningsmotstånd):

När omkopplaren U1 är sluten kommer en ström att flyta genom motståndet. Detta är vanligtvis 1k eller 4k7 Ohm. Eftersom vi har en seriekoppling kommer komponenten med högst resistans att få mest spänning och komponenten med lägst resistans får mest spänning. Switchen som har minst motstånd kommer att ha cirka 5v över switchen. Ingångsanslutningen kommer därför att få en spänning på 5v och har därför en "hög signal". När omkopplaren är öppen kommer Arduino stiftet att vara jordat, så det får 0v.

En låg signal (jordning eller pullup):

När omkopplaren är öppen kommer det inte att finnas någon spänning över ingången på Arduino , så den är inte "hög" eller "låg". När du stänger omkopplaren kommer Arduino ingången att få en spänning på 0v. Detta kallas en låg signal.

Nuvarande sida 2. Knappar 1. Introduktion 2. Knappar 3. Lysdioderna 4. Ledningarna 5. Programmering (1) 6. Programmering (2) 7. Programmering (3) 8. Ett boende Postat av Student industrivetenskap

Kommentarer

Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit