Sonoff Smart Switch Testade: Vilken är bäst för dig?

Placerad på

Världen blir smartare för varje dag, och det gör även våra hem. Med den snabba teknikutvecklingen har smarta strömbrytare blivit mer och mer populära och erbjuder en ny nivå av bekvämlighet, komfort och energieffektivitet. Ett av dessa varumärken som sticker ut inom området smart hemautomation är Sonoff. I den här artikeln tar vi en djupgående titt på de olika Sonoff smarta hemenheterna och jämför dem för att hjälpa dig välja rätt enhet för dina behov.

Gör ditt hem smart med Sonoff Gör ditt hem smart med Sonoff

Different Sonoff-omkopplarna

Sonoff är ett välkänt varumärke dedikerat till att utveckla innovativa, prisvärda och pålitliga smarta switchar. Deras produktportfölj är bred och inkluderar några av de mest populära smarta switcharna på marknaden.

Sonoff smarta hem Sonoff smarta hem

Sonoff Basic / Mini / Pro

Sonoff Basic är instegsversionen av den smarta switchen och erbjuder en enkel och budgetvänlig lösning för fjärrstyrning av belysning och vitvaror. Den integreras enkelt med röstassistenter som Google Assistant och Amazon Alexa och är idealisk för dig som är ny i världen av smart belysning.

Sonoff Mini är en mer kompakt version av Basic, designad för att passa in i befintliga switchboxar. Detta gör den idealisk för integration i befintliga belysningsinstallationer utan behov av större modifieringar. Mini är kompatibel med både Wi-Fi och mobila nätverk och erbjuder samma grundläggande funktionalitet som Basic, men med en förbättrad och mindre påträngande design.

Sonoff Pro, å andra sidan, är en mer avancerad smart switch som erbjuder ytterligare funktioner som scener och timers. Detta tillåter användare att styra sina lampor och apparater enligt förinställda scheman och personliga scenarier. Pro-serien vänder sig till användare som letar efter mer avancerade automationsfunktioner och exakt kontroll över sina smarta enheter.

Sonoff väggbrytare

Sonoff Wall Switch är en inbyggd switch som sömlöst passar in i en vanlig europeisk switchbox. Den har pekkontroller och kan anpassas med anpassade etiketter för kontrollknapparna. Denna switch erbjuder en mer avancerad design än Basic och ger ett modernt utseende i ditt hem.

Sonoff uttag

Sonoff Socket är en smart kontakt som kan kopplas direkt till ett befintligt uttag. Detta gör att du kan fjärrstyra inte bara belysning utan även andra elektroniska enheter. Den är enkel att installera och fungerar med både Wi-Fi och mobilnät, vilket skiljer den åt som en mångsidig och lättanvänd lösning.

Sonoff belysning

Sonoff Lamps är smarta LED-lampor som kan kopplas direkt till befintliga armaturer. De erbjuder justerbar ljusstyrka och färgtemperaturer, vilket möjliggör personliga ljusscenarier. Dessa lampor är idealiska för att spara energi och skapa en atmosfär som passar ditt humör.

Sonoff LED-remsor är mångsidiga, energieffektiva belysningsalternativ för hemmet och kontoret. De är lätta att skära till och erbjuder atmosfärisk belysning som du kan styra via en smartphone-app eller röstassistenter som Amazon Alexa, Google Assistant och Apple Siri. Justera ljusstyrka, färgtemperatur och färg och ställ in scener och rutiner för olika situationer.

Sonoff Zigbee

Sonoff Zigbees produkter inkluderar switchar, sensorer och andra enheter som använder Zigbees kommunikationsprotokoll. Detta möjliggör bättre kompatibilitet med andra Zigbee-aktiverade smarta enheter och förbättrad nätverksstabilitet. Det tillåter användare att skapa ett mer omfattande och integrerat smart hemsystem med enheter från olika märken och tillverkare.

Sonoff NSPanel (Pro)

Sonoff NSPanel är en avancerad och snygg väggbrytare som kommer med en inbyggd pekskärm. Detta gör det möjligt att styra inte bara belysningen, utan även andra smarta enheter i ditt hem. Pro-versionen erbjuder ytterligare funktioner, såsom scener och timers, så att användare kan styra sina lampor och apparater enligt förinställda scheman. NSPanel (Pro) kännetecknas av sin mångsidighet och anpassningsförmåga till användarens individuella behov.

Sonoff TH

Sonoff TH-serien innehåller smarta strömbrytare med integrerade temperatur- och fuktighetssensorer. Dessa omkopplare tillåter användare att styra apparater, såsom värme eller luftkonditionering, baserat på förinställda temperatur- och luftfuktighetsvärden. Detta säkerställer en mer bekväm och energieffektiv boendemiljö. Sonoff TH-serien är idealisk för personer som vill utöka sin hemautomation ytterligare och vill ha exakt kontroll över sin klimatkontroll.

Sonoff kamera

Sonoff Camera är en smart säkerhetskamera som integreras sömlöst med Sonoffs ekosystem. Den erbjuder videoströmning REAL och rörelsedetektering, vilket gör att användare kan övervaka sitt hem eller kontor på distans. Med möjligheten att ta emot aviseringar om ovanlig aktivitet och tvåvägsljud för kommunikation utmärker sig Sonoff Camera som en heltäckande och pålitlig säkerhetslösning inom Sonoffs produktsortiment.

Sonoff RF Bridge

Sonoff PIR3, DW2 och BridgeR2 är smarta säkerhetsenheter som använder RF-teknik (radiofrekvens) för att arbeta trådlöst tillsammans för att tillhandahålla en integrerad säkerhetslösning. PIR3 är en rörelsesensor som upptäcker oönskade rörelser i ett rum, medan DW2 dörr- och fönstersensorer övervakar öppet eller stängt tillstånd för dörrar och fönster. BridgeR2 fungerar som ett centralt nav som tar emot signalerna från PIR3 och DW2 och vidarebefordrar dem till en smartphone eller annat operativsystem. RF-tekniken gör att sensorerna kan kommunicera effektivt och trådlöst, vilket gör det enkelt att installera säkerhetssystemet.

Sonoff Switchman

Sonoff Switchman är en innovativ och mångsidig switch som tillåter kontroll av olika enheter i ditt hem eller kontor. Denna switch är designad för att ge användaren möjligheten att styra flera enheter med en enda switch, vilket ger bekvämlighet och effektivitet. Det unika med Sonoff Switchman är möjligheten att kombinera både fysiska switchar och trådlösa kontroller, vilket gör den till en idealisk lösning för människor som vill behålla sina befintliga switchar samtidigt som man drar nytta av fördelarna med smart teknik. Switchman integreras med röstassistenter och mobilappar, vilket gör att användare kan komma åt sina enheter och lampor på distans, och stöder även parning med andra Sonoff-produkter för en sömlös smart hemupplevelse.

Förstå skillnaderna: RF, Wi-Fi och Zigbee i smarta system

I världen av smarta enheter och hemautomation är RF, Wi-Fi och Zigbee tre framstående trådlösa kommunikationsteknologier som var och en erbjuder sina egna unika funktioner och applikationer. Dessa tekniker spelar en avgörande roll för att möjliggöra trådlös anslutning och interoperabilitet mellan olika smarta enheter i ett hem- eller kontorsnätverk.

RF (434MHz) eller radiofrekvens, är en trådlös kommunikationsmetod som kan skicka signaler över långa avstånd utan att förlita sig på en internetanslutning. RF-kommunikation används ofta i fjärrkontroller, garageportöppnare och andra enheter som skickar enkla kommandon. Fördelen med RF är att den erbjuder en pålitlig och energieffektiv lösning, men den saknar avståndet och avancerade funktioner som Wi-Fi och Zigbee erbjuder. Sonoff RF-omkopplare kan kopplas på ett avstånd på upp till 10 meter med fjärrkontrollerna nedan.

Wi Fi är en allmänt använd trådlös teknik som utbyter data över ditt eget nätverk och ger tillgång till internet. Wi-Fi används ofta i smarta enheter som termostater, säkerhetskameror och smart belysning, på grund av dess enkla integration med befintliga nätverk och breda kompatibilitet med andra enheter och tjänster. Wi-Fi erbjuder längre räckvidd och högre dataöverföringshastigheter jämfört med RF, men kan förbruka mer ström och vara utsatt för nätverksstörningar. När en enhet fungerar över Wi-Fi kan den styras inte bara i ditt hem, utan var som helst i världen. Sonoff Wi-Fi-enheter kan anslutas via eWeLink APP från Sonoff styrs.

eWelink APP eWelink APP

Zigbeeär en trådlös kommunikationsstandard speciellt designad för hemautomation och Internet of Things (IoT). Zigbee använder en mesh-nätverksstruktur, vilket innebär att enheter inom nätverket inte bara kommunicerar med varandra, utan även skickar signaler till andra enheter. Detta ger större räckvidd och bättre signaltillförlitlighet. Zigbee är energieffektiv, säker och kan stödja ett brett utbud av enheter, vilket gör den idealisk för storskaliga ekosystem för smarta hem. Zigbee-enheter kräver dock ofta ett dedikerat nav för att fungera, vilket kan innebära en extra investering. Vi rekommenderar denna dongel för Zigbee-enheter från Sonoff:

Sonoff Zigbee 3.0 USB Dongle Plus ZBDongle-EUpptäck Sonoff Zigbee 3.0 USB Dongle Plus ZBDongle-E, den ultimata integrationslösningen för smarta hem. Förhöj din hemautomatiseringsupplevelse med sömlös kompatibilitet, plug-and-play-bekvämlighet och långdistansanslutning. I lager € 22,75

eWeLink-appen

eWeLink-appen är en användarvänlig och mångsidig mobilapplikation speciellt utformad för att göra det enklare att kontrollera och hantera smarta enheter. Den tillhandahåller ett centralt gränssnitt för att para ihop, kontrollera och automatisera ett brett utbud av kompatibla smarta enheter, inklusive de från det populära varumärket Sonoff.

Med eWeLink-appen kan du fjärrstyra dina smarta Wi-Fi-enheter via din smartphone eller surfplatta, vilket ger dig tillgång till ditt hemautomationssystem när som helst, var som helst. Du kan slå på och stänga av enheter, ställa in timers, skapa scener och till och med gruppera enheter baserat på deras plats eller funktion. Appen erbjuder även REAL av enheter, så att du alltid är medveten om aktuell status och energiförbrukning för dina smarta enheter.

En av de främsta fördelarna med eWeLink-appen är dess kompatibilitet med röstassistenter som t.ex Amazon Alexa, Google Assistant och Apple Siri. Det betyder att du kan styra dina smarta enheter med enkla röstkommandon, vilket gör din hemautomatiseringsupplevelse ännu mer intuitiv och handsfree.

eWeLink-appen är inte bara användarvänlig utan erbjuder också en hög grad av anpassning och utökningsbarhet. Med stöd för IFTTT (If This, Then That) kan du skapa avancerade automationsregler och ansluta dina smarta enheter till ett brett utbud av andra tjänster och applikationer.

Du kan ladda ner eWeLink-appen i följande APP-butiker:

Situationer där en Sonoff kan komma till undsättning

Förvandla ditt hem till ett smart och automatiserat boende med Sonoff-produkter. Nedan finns tio exempel på hur du kan använda Sonoff-apparater för att lösa vardagsproblem i ditt hem och förbättra komforten och effektiviteten.

Inaktivera bortglömda enheter automatiskt

Problem: Att glömma att stänga av hushållsapparater kan leda till onödig energiförbrukning och möjliga säkerhetsrisker, såsom brandrisk på grund av ett överhettat strykjärn eller spis.

Lösning: Använd Sonoff POW för att övervaka energiförbrukningen och ställ in timers för att automatiskt stänga av apparater efter en viss tid. Genom att koppla enheten till din smartphone får du ett meddelande när energiförbrukningen för en ansluten enhet är onormalt hög. På så sätt kan du ingripa i tid och förebygga olyckor. Dessutom bidrar det till energibesparingar och lägre energiräkning.

SONOFF POW Origin Smart Power Meter Switch (POWR2 uppgraderingsversion)SONOFF POW Origin (uppgraderingsversionen av POW R2) är en effektmätare, ett nyligen uppgraderat ESP32-chip 200 % snabbare än det tidigare ESP8622-chipset. I lager € 22,40

Styr garageporten på distans

Problem: Du har glömt att stänga garageporten eller vill öppna den för någon när du är borta från hemmet, vilket potentiellt skapar en säkerhetsrisk eller låter någon vänta.

Lösning: Använd Sonoff SV för att fjärrstyra din garageport via din smartphone, så att du kan öppna eller stänga den när det behövs. Detta erbjuder inte bara bekvämlighet, utan också sinnesfrid, eftersom du alltid vet att din garageport är säkert stängd. Dessutom kan du även använda andra applikationer med Sonoff SV, såsom staket, barriärer eller till och med dörren till ett djurhägn.

Sonoff SV - Safe Voltage WiFi Wireless SwitchSonoff är en prisvärd lösning för hemautomation (hemautomation). Denna switch är baserad på den välkända ESP8266 och fungerar över en WiFi-anslutning som gör att enheter kan slås på och av via molnet. I lager € 7,85

Smart belysning för en mysig atmosfär

Problem: Att tända och släcka ljus manuellt kan vara tidskrävande, dessutom är de flesta lampor begränsade till att endast tändas/släckas med vitt ljus.

Lösning: Använd Sonoff LED-remsorna eller Sonoff-lamporna för att fjärrstyra din belysning via din smartphone. Detta gör det enkelt att skapa rätt atmosfär och spara energi genom att bara tända belysningen när det behövs. Sonoff LED-remsorna är flexibla och kan enkelt appliceras på vilken yta som helst, medan Sonoff-lamporna finns i en mängd olika färger och former för att passa dina individuella behov. Med dessa smarta belysningslösningar kan du alltid skapa den perfekta atmosfären i varje rum i ditt hem.

SONOFF L3 RGB Smart LED Strip Lights-5M/16.4FtVill du lägga till en mer romantisk atmosfär i ditt liv? Prova SONOFFs nya L3 RGB smarta LED-remsljus. I lager € 26,90

Automatisk temperaturkontroll

Problem: Att manuellt kontrollera temperaturen i ditt hem kan vara tidskrävande och energislösande. Dessutom är det irriterande att komma in i ett hus som är väldigt kallt eller varmt.

Lösning: Använd Sonoff TH-produkterna för att automatiskt kontrollera temperaturen i ditt hem baserat på förinställda scheman eller den aktuella temperaturen. Med smartphone-appen eller med hjälp av timers kan du koppla på och stänga av värmen eller luftkonditioneringen på distans, så att du kommer hem i en behaglig temperatur. Även när du är på jobbet eller på vägen i bilen. På så sätt sparar du energi och du kan alltid hålla ditt hem vid den idealiska temperaturen.

SONOFF TH Origin Smart temperatur- och fuktövervakningsbrytare (TH10/16 uppgraderingsversion) 16ASONOFF TH Origin (uppgraderingsversionen av TH10/TH16) är en smart temperatur- och fuktighetsövervakningsomkopplare med ESP32-chip, den fortsätter att övervaka temperaturen och luftfuktigheten i REAL , en gång I lager € 18,10

Smart säkerhet för fritidshus

Problem: Ägaren av ett fritidshus vill förbättra säkerheten i fastigheten när huset inte används. De vill ha möjligheten att övervaka på distans och leta efter oönskade besökare.

Lösning: Sonoff-kameran är en lämplig produkt för denna situation. Den här smarta kameran kan enkelt installeras i fritidshuset och låter ägaren se videobilder REAL på distans via eWeLink-appen på sin smartphone. Kameran har även rörelsedetektering, som meddelar ägaren när rörelse upptäcks i hemmet.

SONOFF CAM Slim Wi-Fi Smart säkerhetskameraLetar du efter en smart hemsäkerhetskamera som ger en tydlig och säker vy över ditt hem dag och natt? Leta inte längre än SONOFF CAM Slim Wi-Fi Smart Security Camera. I lager € 32,75

Automatisera kaffemaskin

Problem: En användare vill vakna på morgonen med nybryggt kaffe, men är inte teknikkunnig och vill inte ha komplicerade lösningar.

Lösning: Genom att placera Sonoff S26-uttaget mellan kaffemaskinen och vägguttaget kan användaren enkelt ställa in ett schema via eWeLink-appen. Kaffebryggaren slås på automatiskt vid önskad tid, så att användaren vaknar upp med nybryggt kaffe utan några tekniska hinder.

Sonoff S26 R2 Smart Socket - WiFi-uttag med EU-kontakt (F) - JordMed detta Sonoff S26 Smart-uttag blir varje enhet en IOT-enhet (internet of things) som kan slås på och av var som helst i världen med din telefon. Hemautomation har aldrig varit enklare! I lager € 9,90

Styr sovrumsapparater

Problem: En användare vill styra flera elektroniska enheter i sitt sovrum, såsom en luftfuktare, fläkt och nattlampa, med en enda strömbrytare.

Lösning: Sonoff Wi-Fi väggbrytare med tre kanaler gör det möjligt att styra flera enheter samtidigt. Användare kan ställa in scener, till exempel ett "viloläge", som automatiskt slår på eller av alla enheter samtidigt. Dessutom kan de styra sina enheter med röstkommandon genom kompatibla röstassistenter.

Sonoff T3 Väggbrytare - T3EU3C - WiFi + RF - SvartLyft upp ditt smarta hem med Sonoff T3EU3C-TX Wi-Fi väggmonterad switch i svart - en elegant, mångsidig lösning för enkel kontroll över belysning och apparater. Upplev bekvämlighet och stil idag! I lager € 28,90

Det sista ordet: Sonoff Smart Switches och ditt hems framtid

Och så har vi kommit till slutet av vår äventyrliga resa genom Sonoffs smarta universum. Vi har utforskat den underbara världen av smarta switchar och tagit reda på hur dessa små tekniska underverk kan göra ditt liv enklare, bekvämare och ännu säkrare.

Så, vilken Sonoff-brytare är den perfekta matchningen för dig? Är det no-frills Basic, den lilla men kraftfulla Mini, eller kanske den avancerade och raffinerade Pro? Svaret ligger i dina egna händer. Eller snarare, i handflatan, på skärmen på din smartphone. För med Sonoff och eWeLink-appen är det du som har kontrollen.

Men var varnade: när du väl kommer in i Sonoffs underbara värld finns det ingen återvändo. Du kommer snart att upptäcka att hela ditt hem just blivit mycket smartare, och vem vet, kanske till och med lite klokare. Så fortsätt, ta steget och lägg till en touch av teknik till din dagliga rutin med Sonoffs smarta omkopplare.

Postat av Hemsida Jag är intresserad av elektronik, programmering och speciellt kombinationen dem emellan. För Opencircuit skriver jag bloggar där jag förklarar hur elektronik och moduler fungerar.

Kommentarer

Spain Martin
Generellt fungerar de bra, det ideala skulle vara att bryggan som arbetar med RF433-frekvens känner igen andra kontroller för att kunna hantera allt från samma applikation och inte ta till andra märken som gör det.
Placerad på 
Denmark Anton
Du är riktigt bra på att diskutera Sonoff-kontakter och strömbrytare. Nyligen har jag bestämt mig för att köpa smarta pluggar. Men det finns många smarta pluggar där, jag kan inte fatta ett riktigt beslut. Vänligen vägleda mig vilken säker och långvarig produkt.
Placerad på 
Opencircuit
Vi har ett typ C/F-uttag tillgängligt från Sonoff, som kan vara kompatibelt med danska eluttag: https://opencircuit.nl/product/sonoff-s26-r2-smart-socket-wifi-socket-eu-plug. Även för typ E-uttag har vi ett alternativ tillgängligt: https://opencircuit.nl/product/sonoff-s26-r2-smart-socket-wifi-socket-be-fr Typ K-uttag stöds inte av Sonoff ännu.
Placerad på 
Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit