Etsningsverktyg

Fördelen med att själv utveckla ett kretskort är att du kan skräddarsy kretskortet helt efter din applikation. Detta ser också mycket mer professionellt ut att använda.
4 resultat Sortera efter


Den 3 mest populära Etsningsverktyg

Hur kan jag själv utveckla ett kretskort?

Fördelen med att själv utveckla ett kretskort är att du kan skräddarsy kretskortet helt efter din applikation. Detta ser också mycket mer professionellt ut att använda. För att själv utveckla ett kretskort behöver du använda ett antal verktyg. Du kommer att kemiskt behandla (etsa) ytan på trycket för att lösa upp vissa delar av ytan. På så sätt görs dina banor enligt din egen design.


Först måste designen göras. Detta kan göras i speciella program, speciellt för design av kretskort. Efter detta ska trycket exponeras med UV-ljus. Detta kan göras med hjälp av UV-lampor i en ljuslåda. Det är viktigt att först ta bort skyddsfilmen från kretskortet och placera designens negativ, tryckt på transparent papper eller plast, på trycket. På så sätt avlägsnas skyddsskiktet av koppar på ställen där kopparn inte önskas, så att den kan tvättas bort med etsmedel.


Nu när tryckdesignen finns på trycket kan du börja etsa. Det rekommenderas att använda järn III-klorid (FeCl3) som etsmedel. Detta är det enklaste att använda. Först måste etsvätskan förberedas. Före användning måste den värmas till cirka 40°C. Lägg sedan trycket i vätskan och flytta det med en pincett. Under denna process bör alla spår bli tydligt synliga och materialet under kopparn kommer att bli synligt. Skölj sedan utskriften med vatten så att all etsvätska avlägsnas.


Det sista steget är efterbearbetning. Fotoresisten tas bort. Detta kan göras med denaturerad sprit, aceton eller alkohol. Efter detta återstår bara att borra hålen och du kan placera viaerna vid behov. Som ytterligare efterbearbetning kan ett lager trycklack appliceras. Detta säkerställer att kopparn oxiderar mindre snabbt och gör lödningen lättare.Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit