Lödstationer

Få professionella resultat varje gång med våra högkvalitativa lödstationer. Exakt temperaturkontroll och ergonomisk design för enkel lödning. Handla nu och ta ditt lödarbete till nästa nivå!
15 resultat Sortera efter


Den 3 mest populära Lödstationer

Vad är skillnaden mellan en lödstation och en lödkolv?

En lödstation är ett komplett lödverktyg som vanligtvis innehåller en lödkolv, en temperaturregulator och i de flesta fall ett lödstativ. En lödstation låter dig styra och justera temperaturen på lödkolven, medan en traditionell lödkolv har en fast temperatur. Att använda lödstativet för att hålla den varma lödkolven gör lödningen säkrare och enklare. Dessutom kan en lödstation ha ytterligare funktioner som en inbyggd spetsrengörare, en digital display och en vilolägesfunktion för att spara energi.

Vilken är den bästa lödstationen för nybörjare?

När det kommer till en lödstation för nybörjare finns det några viktiga funktioner att hålla utkik efter:

 1. Temperaturreglering: Leta efter en lödstation med justerbar temperaturkontroll, så att du kan justera värmen efter behov för olika typer av lödjobb.
 2. Lätt att använda: Ett användarvänligt gränssnitt och tydliga instruktioner gör det lättare för nybörjare att komma igång med lödning.
 3. Säkerhetsanordningar: En lödstation med stativ och vilolägesfunktion kan hjälpa till att förebygga olyckor och spara energi.
 4. Kvalitet: En lödstation som är gjord av högkvalitativa material och byggd för att hålla kommer att ge en bättre lödupplevelse.

Velleman är ett välkänt varumärke inom elektronikbranschen och de erbjuder en mängd olika lödstationer lämpliga för nybörjare. Här är några alternativ:

 1. Velleman VTSS5: Denna lödstation kommer med ett lödstativ och grundläggande temperaturkontroll.
 2. Velleman VTSSC40N: Denna lödstation är ett utmärkt alternativ för experter och nybörjare. Stationen har digital display och justerbar temperaturkontroll, stativ, vilolägesfunktion, snabb uppvärmningstid och temperaturstabilitet.

Vilken typ av lödspets ska jag använda till min lödstation?

Vilken typ av lödkolvspets/penna som krävs beror på vilken typ av lödarbete du ska utföra. Här är några vanliga typer av lödkolvspetsar och deras tillämpningar:

 1. Konisk spets: Detta är den vanligaste typen av spets och kan användas för olika lödjobb, såsom genomgående hålkomponenter.
 2. Mejselspets: Denna spets är bredare än en konisk spets och kan användas för större ytor eller för att löda flera punkter samtidigt.
 3. Sned punkt: Den här spetsen liknar en mejselspets, men har en något sluttande kant, vilket gör den idealisk för lödning av SMD-komponenter.
 4. Knivspets: Denna spets är platt och kan användas för att skära och ta bort överflödigt lod.
 5. Spetsig punkt: Det här tipset är bra för precisionslödning, till exempel när du arbetar med små komponenter för SMD eller IC med fin delning.

Hur vet jag när jag ska byta spetsen på min lödstation?

Det finns några tecken på att det förmodligen är dags att byta ut spetsen på din lödstation:

 1. Spetsen har blivit svart eller missfärgad: Detta är ett tecken på att spetsen har överhettats och kanske inte längre kan överföra värme effektivt.
 2. Spetsen är korroderad eller gropig: Detta kan hända med tiden på grund av exponering för oxidation eller andra miljöfaktorer. Korroderade eller skadade spetsar kanske inte kan överföra värme effektivt.
 3. Spetsen är sliten eller missformad: Om spetsen är sliten eller missformad kan det hända att den inte längre gör en bra anslutning till kretskortet.
 4. Spetsen värms inte upp ordentligt: Om spetsen inte värms upp ordentligt kan den vara skadad (invändigt).
 5. Spetsen skapar ingen slät och glänsande lödfog: Om spetsen inte skapar en slät och glänsande lödfog kan den skadas och det kan vara dags att byta ut den.

Det rekommenderas att du byter ut spetsen när något av dessa tecken uppstår för att säkerställa att din lödstation fungerar optimalt och för att förhindra skador på de komponenter du arbetar med.
Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit