Följ hjulen

Ett medföljande hjul drivs av andra hjul och har ingen egen drivning (motor).
14 resultat Sortera efter


Den 3 mest populära Följ hjulen

Vilka typer av robothjul kan jag använda?

Det finns många olika typer av robothjul tillgängliga, var och en med sina egna fördelar och nackdelar beroende på den specifika applikationen och miljön som roboten kommer att arbeta i. Här är några av de vanligaste typerna av robothjul:

  1. Rejäla hjul: Dessa hjul är gjorda av ett fast material, som gummi eller plast. De är enkla och tåliga, men kan vara tunga och kanske inte ger bra grepp på ojämna ytor.
  2. Omni hjul: Dessa hjul har små rullar runt omkretsen, vilket gör att roboten kan röra sig i vilken riktning som helst utan att svänga. Detta gör dem idealiska för holonomiska robotar som behöver röra sig i trånga utrymmen.
  3. Mecanum hjul: Dessa hjul har små rullar i en 45-graders vinkel mot hjulets rotation, vilket gör att roboten kan röra sig i vilken riktning som helst och även rotera på plats. Detta gör dem idealiska för rundstrålande robotar som behöver röra sig och vända snabbt.
  4. Caterpillar spår: Dessa är tekniskt sett inte hjul, utan en kontinuerlig slinga av slitbanor som roboten kan använda för att förflytta sig över ojämn terräng. De ger bra grepp och stabilitet på ojämna ytor, men kan vara tunga och komplicerade att designa.
  5. Följ hjulen: Dessa hjul används vanligtvis tillsammans med ett större drivhjul för att förbättra stabiliteten och minska slirning. De är mindre än huvuddrivhjulet och är placerade bakom det för att hålla roboten i rörelse i en rak linje. Följande hjul kan vara särskilt användbara för robotar som behöver förflytta sig i höga hastigheter eller bära tunga laster.

Hur väljer jag rätt storlek på hjul för min robot?

För att välja rätt storlek på hjulen för en robot bör du överväga dess vikt, önskade hastighet och manövrerbarhet och terrängen den kommer att arbeta på. För tyngre robotar behövs i allmänhet större hjul för att ge bättre stabilitet. Ojämn eller ojämn terräng kräver större hjul, medan mindre hjul kan fungera bättre på jämna ytor. Större hjul kan flytta en robot snabbare, medan mindre hjul ger större manövrerbarhet i trånga utrymmen. Välj en hjuldiameter som är minst en tredjedel av robotens totala höjd. Storleken på motorn och dess vridmoment bör också beaktas, speciellt vid användning av större hjul. Genom att överväga dessa faktorer kan du välja rätt storlek på hjul för din robot för att säkerställa effektiv och effektiv rörelse i den avsedda miljön.

Vilka är fördelarna med att använda omni-hjul för en robot?

Omni-hjul är en typ av robothjul som kan rotera runt sin egen axel, vilket gör att en robot kan röra sig i vilken riktning som helst. Några fördelar med att använda omni-hjul för en robot inkluderar:

  1. Ökad manövrerbarhet: Omni-hjul kan flytta en robot i vilken riktning som helst, vilket gör den smidigare och lättare att navigera runt hinder.
  2. Jämnare rörelse: Omni-hjul kan minska vibrationerna och stöten som en robot upplever när den rör sig, vilket kan resultera i mjukare och mer exakta rörelser.
  3. Högre svänghastigheter: Omni-hjul kan tillåta en robot att röra sig snabbare i vissa riktningar, eftersom de kan svänga och röra sig i vilken riktning som helst utan att behöva svänga.
  4. Större kontroll: Omni-hjul kan ge en robot mer exakt kontroll över dess rörelser, vilket gör det lättare att utföra komplexa uppgifter eller rörelser.

Hur säkerställer jag att min robots hjul har tillräckligt med dragkraft på olika ytor?

För att säkerställa att en robots hjul har tillräckligt med dragkraft på olika underlag är det viktigt att välja rätt typ av hjul. Olika hjul är designade för olika ytor, och hjul med slitbanor eller knöliga ytor är bättre för ojämn eller ojämn terräng, medan släta hjul är bättre för jämna ytor. Justering av viktfördelningen kan också förbättra greppet. Genom att lägga mer vikt över drivhjulen och lägga till greppförbättrande material, som gummi eller skum, förbättras greppet. Att öka hjulens yta kan fördela vikten jämnare och förbättrar även greppet. Genom att överväga den avsedda användningen av roboten och de ytor den kommer att arbeta på, är det möjligt att göra justeringar för förbättrad dragkraft, vilket gör att roboten kan röra sig mer effektivt och effektivt.
Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit