Nextion grundläggande serie

Kom igång med dina gör-det-själv-projekt med Nextion Basic-serien, prisvärd, lätt att använda med en mängd olika storlekar för att passa dina behov. Dra-och-släpp-design med den kostnadsfria programvaran Nextion Editor för effektiv HMI-projektutveckling.
Sortera efter
Inga produkter hittades.


Vad är en Nextion-skärm?

Nextion är en typ av intelligent pekskärmsskärm som kan användas för att styra och samverka med olika enheter, såsom mikrokontroller och enkelkortsdatorer som Arduino eller Raspberry Pi . Det tillåter användare att enkelt skapa och designa sina egna gränssnitt genom en dra-och-släpp-redigerare och REAL kontroll i realtid och interaktion med anslutna enheter.

Nextion-skärmar har en inbyggd mikrokontroller som kör Nextions firmware och tolkar kommandona som kommer från värdkontrollern (som Arduino eller Raspberry Pi ) för att styra elementen på skärmen, såsom knappar, reglage, textfält, mätare, etc. Värdstyrenheten skickar seriella kommandon till Nextion-skärmen och skärmen tolkar dem. Användare kan designa sina gränssnitt med hjälp av programvaran Nextion Editor och sedan ladda upp den genererade TFT-filen till skärmen via en USB -kabel.

Nextion-skärmar finns i en mängd olika storlekar och upplösningar.

Vilka olika typer av Nextion-skärmar finns tillgängliga?

Nextion erbjuder en mängd olika skärmstorlekar och upplösningar att välja mellan. De tillgängliga typerna av Nextion-skärmar inkluderar:

 1. Grundserien: Dessa skärmar finns i många storlekar som 2,4", 2,8", 3,2", 5,0" och 7,0" och är idealiska för enkla projekt som inte kräver mycket prestanda.
 2. Enhanced Series : Dessa skärmar kommer i samma storlekar som basserien, men de erbjuder mer upplösning och förbättrad prestanda. Även denna serie lägger till 8GPIOs och RTC ( REAL Time Clock).
 3. Intelligent Series : Dessa skärmar är de mest avancerade i Nextion-serien, med alternativ som 3,5", 4,3", 5,0", 7,0" och 8,0". De har den högsta upplösningen och kommer med den snabbaste mikrokontrollern och mest blixt. minne.
 4. Discovery-serien: Dessa displayer är speciellt designade för utbildnings- och hobbyprojekt och innehåller en snabbare processor än grundserien. Med den nya bildkomprimeringstekniken kan denna serie lagra fler foton i samma mängd flashminne jämfört med Basic och Enhanced-modeller. Strömmen i djupt viloläge är så låg som 0,25 mA, vilket gör Discovery Series-skärmarna mer lämpade för batteridrivna projekt.

Hur laddar jag upp kod till min Nextion-skärm?

För att ladda upp kod till din Nextion-skärm måste du använda programvaran Nextion Editor, som är tillgänglig gratis från Nextions webbplats. Med redigeringsmjukvaran kan du skapa och designa dina anpassade gränssnitt med hjälp av en dra-och-släpp-redigerare och att generera en TFT-fil som kan laddas upp till skärmen. Här är stegen för att ladda upp kod till din Nextion-skärm:

 1. Anslut Nextion-skärmen till din dator med en USB -kabel.
 2. Öppna programmet Nextion Editor och skapa eller redigera din gränssnittsdesign.
 3. Klicka på knappen "Kompilera" i redigeringsprogrammet för att skapa en TFT-fil.
 4. Välj alternativet "Serial" i redigeringsprogrammet och välj rätt serieport för din Nextion-skärm.
 5. Klicka på knappen "Ladda upp" i redigeringsprogrammet för att ladda upp TFT-filen till Nextion-skärmen.
 6. Vänta tills uppladdningsprocessen är klar.
 7. När uppladdningen är klar kommer Nextion-skärmen automatiskt att börja köra den nya koden.

Kan jag skapa animationer på min Nextion-skärm?

Ja, du kan skapa animationer på din Nextion-skärm med hjälp av den inbyggda mikrokontrollern och programvaran Nextion Editor. Programvaran Nextion Editor låter dig skapa och designa anpassade gränssnitt med en dra-och-släpp-redigerare och skapa en TFT-fil som kan laddas upp till skärmen. Redigeringsmjukvaran tillhandahåller en mängd olika widgets och element, såsom knappar, skjutreglage, textfält, mätare etc. som kan användas för att bygga interaktiva gränssnitt. Genom att använda funktionen för händelser och åtgärder i redigeringsprogrammet kan du skapa animationer på din Nextion-skärm.

Du kan till exempel skapa en knapp som när du trycker på den ändrar ett objekts position eller färg. Eller så kan du skapa ett skjutreglage som när det flyttas ändrar värdet på en variabel som styr hastigheten på en animering. Du kan också skapa animeringar med hjälp av timers och villkorliga uttalanden i mikrokontrollern.

Det är värt att notera att Nextion-skärmens mikrokontroller inte är lika kraftfull som en generell mikrokontroller, så animationerna kan vara begränsade när det gäller komplexitet och smidighet, men det kan fortfarande ge en bra användarupplevelse.
Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit