PCB breakout-kort

PCB breakout-kort är kompakta moduler för att enkelt ansluta ett SMD-chip, kontakt eller komponent till ett experimentkort eller breadboard.
31 resultat Sortera efter


Den 3 mest populära PCB breakout-kort

Vad är ett kretskort?

Ett kretskort är ett kort tillverkat av icke-ledande material. Koppar har applicerats på plattan, även känd som tryckspår. Det tryckta kretskortet har funktionen att bära elektriska komponenter. Spåren ger en elektrisk anslutning av de elektriska komponenterna.

Vilken typ av kretskort finns det?

Enkelsidigt kretskort

Det enkelsidiga kretskortet är den enklaste typen. Koppar appliceras endast på 1 sida. Detta innebär att kretskortet endast innehåller ledande material på 1 sida. Den andra sidan innehåller de elektroniska komponenterna som är anslutna till varandra i botten. Det handlar alltså om en utskriftssida och en komponentsida. Komponenterna löds fast på kopparspåren. Fördelen är att de är väldigt praktiska och billiga för enkla kretsar.

Dubbelsidigt kretskort

Med ett dubbelsidigt kretskort appliceras kopparskiktet på båda sidor av kretskortet. Dessa används nu mycket mer än enkelsidiga kretskort. Eftersom komponenter kan anslutas på 2 sidor är utskriften vanligtvis mindre. Detta är användbart för applikationer där lätt och kompakt installation är viktig.

Flexibla kretskort

För mer flexibla applikationer kan du använda ett flexibelt kretskort. För detta används polyamid eller polyester som material. Detta isoleringsmaterial förblir starkt och flexibelt i sin tunna form. Fördelen med detta material är att det behåller sina egenskaper vid högre temperaturer.

Material

De vanligaste kretskorten är gjorda av papper eller glasfiber (glasfiber). Tryck gjorda av papper är av lägre kvalitet, till exempel är de mindre starka och ömtåligare än tryck gjorda av glasfiber och absorberar mycket fukt. Dessutom kan tryckmärken ofta bara appliceras på en sida. Glasfibertryck har ett mycket starkt basmaterial och tål högre temperaturer mycket bra. De är mycket styva, vilket gör materialet mycket lämpligt för tyngre komponenter. Glasfiber säkerställer en mycket hög kvalitet.

Hur kan jag bekräfta en krets på en experimentpunkt?

Det är viktigt att börja med rätt utskrift utifrån din krets. Försök att placera komponenterna så nära varandra som möjligt (observera även att en kylfläns måste placeras med till exempel). Generellt sett behåller du en topp och botten, upptill för du in komponenterna genom hålen på PCB:n, och längst ner löder du dem till öarna. Detta kan göras med lödkolv och lödtenn. Glöm inte extra tråd för att göra anslutningar med komponenter som är längre ifrån varandra.
Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit