PETG filament

PETG-filament är ett extra tufft 3D-utskriftsmaterial. Detta är en extremt höghållfast filament och kan uppnå mycket robusta och starka tryck. Den har mycket låg krympning, vilket gör den perfekt för större plana ytor.
53 resultat Sortera efter
Tittade 50 av 53 Produkter


Den 3 mest populära PETG filament

Vilka typer av filament för 3D-utskrift finns det?

PLA

Om bara formen på ditt föremål är viktig, rekommenderas det att alltid PLAatt använda. PLAstår för polymjölksyra eller polylaktid. Med 3D-utskrift PLAanvänds som råvara i form av tråd. Detta vanligtvis med en tjocklek på 1,75 mm. Du kan gå längre PLAAnvänd även när du gör snabba prototyper eller exakta utskrifter. Utskriftstemperaturen är mellan 180 och 230°C. Utskriftshastigheten kan variera från 25 till 100 mm/s.

magmuskler

magmusklerär en termoplast och en sampolymer som används för styva, starka föremål. Det är ett formbeständigt material och har liten tendens att krypa. Krypning är den permanenta deformationen av material som har laddats under lång tid. Filamentet kan dock skeva en aning under tryckning. magmusklerär något starkare och hårdare än PLA. Utskriftstemperaturen är mellan 220 och 260°C. Utskriftshastigheten kan variera från 25 till 70 mm/s.

PETG

PETGkännetecknas av sin styrka, den glans den har och att den kan användas i miljöer med lite högre temperatur. Med denna filament, egenskaperna hos PLA och magmusklermer kombinerat. Den är både stark och lätt att använda. Det blir också mindre skevt under utskrift. Bi PETGutskriftstemperaturen är mellan 230 och 250°C, utskriftshastigheten är mellan 25 och 75 mm/s.

TPE

Denna filament har egenskapen att den förblir mycket flexibel även efter tryckning. Den är därför lämplig för applikationer där hög flexibilitet krävs. Dessutom är TPE mycket slitstarkt. Den kan även ge extra grepp för de tryckta föremålen och kan användas som stötdämpare. TPE kräver dock en väl anpassad trycktemperatur och en något lägre tryckhastighet än en annan filament. Utskriftstemperaturen ligger mellan 210 och 235°C, men beror mer på filamentets sammansättning och tryckhastigheten, som ligger mellan 15 och 35 mm/s.

TPU

TPU liknar TPE och kännetecknas också av sin höga elasticitet. Den är mycket slitstark och resistent mot olja, fett och kemikalier. dessutom TPU flexibel, spänstig och värmebeständig. Skillnaden mellan TPE och TPU, är det TPU fastare än TPE. TPU har en utskriftstemperatur mellan 220 och 250°C. Utskriftshastigheten är cirka 20 till 30 mm/s.

SOM

SOM består av en blandning av hög kvalitet PLA och PHA. Detta gör den starkare, hårdare och mer väderbeständig än PLA. Den har antistatiska egenskaper och har en högre temperaturbeständighet. Den har också fördelen av liten eller ingen skevhet. SOM har en utskriftstemperatur på 260 till 280°C och en utskriftshastighet på 30 till 60 mm/s.

HÖFTER

HÖFTER står för high impact polysyrene. Det betyder att det är en polystyren med extra tillsatser som gör den lätt och hållbar. HÖFTER är lätt att måla och limma. Dessutom skevs det knappt. Filamentet används ofta som basfilament eller stödmaterial. HÖFTER har en utskriftstemperatur på 220 till 270°C och en utskriftshastighet på 25 till 70 mm/s.

PMMA

Denna filament är mycket resistent mot UV-strålar, har god nötnings- och slaghållfasthet och hög drag- och böjhållfasthet. Filamentet är transparent och lätt. Att vara transparent kan ha många fördelar i 3D-utskrift PMMA kan användas nästan var som helst. Nackdelen är att det är svårare att skriva ut än PLA eller magmuskler. Utskriftstemperaturen är mellan 230 och 250°C.

Silke

Silke / silke filament utmärker sig för sin speciella glansiga finish, som påminner om äkta siden. Denna typ av filament är en speciell form av PLA, modifierad för att se glänsande och silkeslen ut. Även om det ser snyggt ut, är silkesfilamentet kanske inte lika starkt som vanligt PLA, eftersom extramaterialet för glansen kan göra det lite svagare. Den är perfekt för att göra prydnadsföremål, presenter och modeller där utseende är viktigare än styrka. Utskrift med silkesfilament kräver en temperatur på 225°C till 245°C.

Efterbehandling av 3D-utskrivna objekt

Beskära

När en 3D-print kommer ut ur skrivaren brukar man börja med att beskära objektet. Med en liten knivar set du kan enkelt ta bort överflödig filament, såsom tryckfel, kanter och stöd.

Slipning, auktionering eller trumma

En 3D-print kan göras på många olika sätt. Om du har många ojämnheter kan du välja slipning. Detta kan göras med sandpapper, men du kan också göra detta genom att trumma. Detta är ett mekaniskt sätt att slipa eller polera. Vid slipning med sandpapper kan jämnheten enkelt väljas efter sandpapprets kornstorlek. Slipning är mycket lämplig för stora ytor.Vid trummning läggs arbetsstycket i en behållare med slipkorn. Genom att rotera skopan rör sig kornen mitt emot arbetsstycket och arbetsstycket slipas. Fördelen är att den är mekanisk och därför kräver lite manuellt arbete. Nackdelen är att det är en lång process som kan ta flera timmar. För det finare och mer detaljerade arbetet kan du avsluta projektet med en uppsättning auktionsdiamant.

Pärlstrålar

Du kan också ge ditt arbete en jämn finish genom att blästra. Detta gör att du kan blåsa små materialkorn på ditt arbetsstycke, vilket gör ditt arbetsstycke jämnare. Hur aggressivt materialet tas bort kan väljas av olika kornstorlekar. Nackdelen är att strängblästring måste göras i ett slutet utrymme, vilket begränsar arbetsstyckets dimensioner. Dessutom är det en manuell åtgärd som inte kan automatiseras.

Ångutjämning

Vi kan även göra Vapor smoothing. Detta är en fysiokemisk process som kan förtäta och jämna ut termoplastiska polymerer. Det är en mycket kontrollerbar process som möjliggör reproducerbara resultat utan försämring av din produkts mekaniska egenskaper. Komplexa oegentligheter kan också jämnas ut.

Bindning

Ibland är det bättre att skriva ut ett objekt i flera delar. I det här fallet måste du limma ihop delarna efter utskrift. Detta är lätt att göra med lim för 3D-printade arbetsstycken.

galvanisering

Galvanisering är appliceringen av ett tunt metallskikt på ett föremål. Detta kan vara dekorativt, men också funktionellt. Det ger utseendet av en metall och förbättrar de mekaniska egenskaperna. Detta kräver en slät yta.

Att måla

Slutligen kan du också måla ditt föremål. Målning föregås vanligtvis av slipning och eventuellt primerskikt. Detta lager säkerställer bättre vidhäftning av färgen. Detta används ofta för prototyper men kan även användas för färdiga produkter.
Kundrecensioner om PETG filament

Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit