Lödstationer

Få professionella resultat varje gång med våra högkvalitativa lödstationer. Precis temperaturkontroll och ergonomisk design för enkel lödning. Handla nu och ta din lödning till nästa nivå!
15 resultat Sortera efter


Den 3 mest populära Lödstationer

Vad är skillnaden mellan en lödstation och en lödkolv?

En lödstation är ett komplett lödverktyg som vanligtvis inkluderar en lödkolv, en temperaturregulator och i de flesta fall ett lödstativ. En lödstation låter dig styra och justera temperaturen på lödkolven, medan en traditionell lödkolv har en fast temperatur. Med lödstativet för att hålla den varma lödkolven, gör den övergripande lödprocessen säkrare och bekvämare. Dessutom kan en lödstation ha ytterligare funktioner som en inbyggd spetsrengörare, en digital temperaturdisplay och en vilolägesfunktion för att spara energi.

Vilken är den bästa lödstationen för nybörjare?

När det kommer till en lödstation för nybörjare finns det några viktiga funktioner att leta efter:

 1. Temperaturkontroll: Leta efter en lödstation med justerbar temperaturkontroll så att du kan justera värmen efter behov för olika typer av lödjobb.
 2. Enkel användning: Ett användarvänligt gränssnitt och tydliga instruktioner gör det lättare för nybörjare att komma igång med lödning.
 3. Säkerhetsanordningar: En lödstation med stativ och vilolägesfunktion kan hjälpa till att förhindra olyckor och spara energi.
 4. Kvalitet: En lödstation som är gjord av högkvalitativa material och byggd för att hålla ger dig en bättre lödupplevelse.

Velleman är ett välkänt varumärke inom elektronikbranschen och de erbjuder en mängd olika lödstationer som passar nybörjare. Här är några alternativ:

 1. Velleman VTSS5: Denna lödstation kommer med stativ och grundläggande temperaturkontroll.
 2. Velleman VTSSC40N: Denna lödstation är ett utmärkt alternativ för avancerade nybörjare. Den har en digital temperaturdisplay och justerbar temperaturkontroll, ett stativ, en vilolägesfunktion, snabb uppvärmningstid och temperaturstabilitet, och kommer med en mängd olika tips.

Vilken typ av lödspets ska jag använda till min lödstation?

Vilken typ av lödkolvsspets du ska använda beror på vilken typ av lödjobb du ska göra. Här är några vanliga typer av lödkolvspetsar och deras användningsområden:

 1. Konisk spets: Detta är den vanligaste typen av spets och kan användas för en mängd olika lödjobb, såsom genomgående hålkomponenter och PCB-arbete.
 2. Mejselspets: Denna spets är bredare än en konisk spets och kan användas för större ytor eller för att löda flera punkter samtidigt.
 3. Fasad spets: Denna spets liknar en mejselspets men har en något vinklad kant, vilket gör den idealisk för lödning av ytmonterade komponenter.
 4. Knivspets: Denna spets är platt och kan användas för att skära och ta bort överflödigt lod.
 5. Spetsig spets: Det här tipset är utmärkt för precisionslödning, till exempel när du arbetar med små ytmonterade komponenter eller IC med fin stigning.

Hur vet jag när jag ska byta spetsen på min lödstation?

Det finns några tecken på att det kan vara dags att byta ut spetsen på din lödstation:

 1. Spetsen har blivit svärtad eller missfärgad: Detta är ett tecken på att spetsen har blivit överhettad och kanske inte längre kan överföra värme effektivt.
 2. Spetsen har blivit korroderad eller gropig: Detta kan hända med tiden som ett resultat av exponering för oxidation eller andra miljöfaktorer. Korroderade eller gropiga spetsar kanske inte kan överföra värme effektivt.
 3. Spetsen är sliten eller missformad: Om spetsen har blivit sliten eller missformad kan den kanske inte längre få en bra koppling till arbetsstycket.
 4. Spetsen värms inte upp ordentligt: Om spetsen inte värms upp som den ska kan det vara dags att byta ut den.
 5. Spetsen skapar inte en slät och glänsande lödfog: Om spetsen inte skapar en slät och glänsande lödfog kan det vara dags att byta ut den.

Det rekommenderas att byta ut spetsen när den når ett av dessa tillstånd, för att säkerställa att din lödstation fungerar som bäst och för att undvika skador på de komponenter du arbetar med.
Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit