Teensy

Teensy är ett komplett USB-baserat utvecklingssystem för mikrokontroller, i ett mycket litet fotavtryck, som kan implementera många typer av projekt. Teensy-brädorna har en kraftfull processor med en mycket liten formfaktor.
18 resultat Sortera efter


Vad är Teensy brädor?

Teensy är en serie av utvecklingskort för mikrokontroller designade av företaget PJRC . De är små i storlek och baserade på AVR och ARM Cortex-M4-mikrokontrollerarkitekturerna. De liknar Arduino korten, men erbjuder mer processorkraft och ett bredare utbud av funktioner. Teensy brädorna är populära bland hobbyister och tillverkare för sin mångsidighet och användarvänlighet, och kan användas för ett brett utbud av projekt som robotik, musikinstrument och mer.

Hur kraftfulla är Teensy brädor i jämförelse med Arduino -brädor?

Teensy kort anses vara mer kraftfulla än Arduino kort, på grund av deras användning av mer avancerade mikrokontrollerarkitekturer som ARM Cortex-M4. Teensy brädorna erbjuder mer minne, snabbare klockhastigheter och mer processorkraft jämfört med Arduino kort. De stöder också ett bredare utbud av funktioner som USB , REAL och fler perifera gränssnitt.

När man jämför Teensy 4 med Arduino Mega Teensy 4 vara mer kraftfull. Teensy 4 har en klockhastighet på 600 MHz, vilket är betydligt snabbare än Arduino Megas klockhastighet på 16 MHz. Teensy 4 har också mer minne, med 1MB flashminne och 320KB RAM jämfört med Arduino Megas 256KB flashminne och 8KB RAM. Dessutom har Teensy 4 ett brett utbud av perifera gränssnitt som USB , Ethernet och en micro SD-kortplats, medan Arduino Mega har en mindre uppsättning perifera gränssnitt. Därför kan Teensy 4 hantera mer komplexa och krävande uppgifter än Arduino Mega.

Vilken typ av programmeringsspråk och programvara kan användas med Teensy ?

Teensy brädor kan programmeras med en mängd olika programmeringsspråk och programvara, inklusive:

  1. Arduino- Teensy brädor är kompatibla med Arduino IDE, som låter användare programmera Teensy brädor med Arduino programmeringsspråk.
  2. C++ - Teensy kort kan också programmeras med C++ i Teensyduino-tillägget för Arduino IDE, eller med andra IDE:er som Visual Studio eller Eclipse.
  3. MicroPython- Teensy kort kan programmeras med MicroPython, som är en smidig och effektiv implementering av programmeringsspråket Python 3 som är optimerat för att köras på mikrokontroller.
  4. Andra språk - Teensy brädor kan också programmeras med andra språk som C, Rust och mer.

Det är viktigt att notera att tillgängligheten av ett programmeringsspråk eller programvara för Teensy kort kan bero på den specifika modellen och versionen av Teensy brädan.

Finns det några tillägg eller sköldar tillgängliga för Teensy brädor?

Det finns olika tillägg eller sköldar tillgängliga för Teensy brädor. Dessa tillägg eller sköldar är designade för att lägga till ytterligare funktionalitet till Teensy brädan och kan användas för en mängd olika projekt och applikationer. Några exempel på tillägg eller sköldar för Teensy brädor inkluderar:

  1. Audio Shield - Den här skölden lägger till ljudingångs- och utgångsmöjligheter till Teensy kortet, vilket gör att den kan spela och spela in ljud.
  2. Ethernet Shield - Den här skölden lägger till Ethernet-anslutning till Teensy kortet, vilket gör att den kan ansluta till ett nätverk.
  3. Displaysköld - Den här skölden lägger till en display till Teensy tavlan, så att den kan visa text, grafik och annan information.
  4. Motorsköld - Den här skölden lägger till motorstyrningsmöjligheter till Teensy kortet, vilket gör att den kan styra DC-motorer, stegmotorer och mer.
  5. LoRa sköld - Den här skölden lägger till LoRa-anslutningsmöjligheter till Teensy kortet, vilket gör att den kan ansluta till ett LoRa-nätverk.
  6. GPS-sköld - Den här skölden lägger till GPS-funktioner till Teensy brädan, vilket gör att den kan ta emot GPS-data och platsinformation.

Det är viktigt att notera att tillgängligheten av tillägg eller sköldar för Teensy brädor kan bero på den specifika modellen och versionen av Teensy brädan. Vissa av sköldarna kan också erhållas från Teensy skaparens officiella webbplats och andra från tredjepartstillverkare.
Kundrecensioner om Teensy

Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit