3D-klocka

Placerad på

Såg kretskort

Sågade kretskort Sågade kretskort

Nu är det dags att göra all belysning för de 3D-utskrivna segmenten.

Såg 28 mindre plattor på ca 3x13 hål från ett experimentkretskort. Se bilden ovan

För : i mitten måste du också göra 2 gånger en 4x4 håls PCB.

Lödning

Varje segment kommer att innehålla 2 5050 SMD lysdioder och 2 220 ohm motstånd. Löd dessa enligt bilden nedan, de perforerade kretskorten är egentligen inte avsedda för smd-komponenter, men med lite pyssel så går det bra. Det är lättast att lägga lite löd på ena sidan av kretskortet först och sedan trycka in lysdioden med en pincett medan du värmer burken.

För : i mitten finns det bara 1 lysdiod och 1 motstånd per punkt.

Lödad Lödad

När alla smd-komponenter är lödda är det dags att löda kablarna. Jag tog ca 5 cm bandkabel och slet av den i bitar med 2 kärnor. Se till att dessa kablar är ordentligt lödda, så att de inte lossnar när de limmas i sitt hölje.

Limma i hölje

I de 3D-printade husen finns urtag där kretskorten ska passa perfekt, om så inte är fallet är det bäst att minska storleken på kretskortet med en liten fil. Om några kretskort fortfarande är lösa är det bäst att fixa dem med lite universallim.

Tryckta kretskort limmade i hölje Tryckta kretskort limmade i hölje
Nuvarande sida 4. Belysningen för segmenten 1. Introduktion 2. Skapa segmenten 3. Förbereder ramen 4. Belysningen för segmenten 5. Gör styrkretskort 6. Lim 7. Ansluta 8. Dataprogramering 9. Avsluta Postat av

Kommentarer

Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit