DONOFF iot ljusdimmer

Placerad på

Introduktion

För flera år sedan byggde jag RF-enheter för att mäta temperaturer och tända och släcka lampor. jag har en bok skrivit om. Bara jag har alltid tyckt att det är störande att man inte får någon feedback från RF-switcharna om deras status. Redan då trodde jag att det kunde bli bättre och när de små ESP8266-processorkorten kom ut på marknaden med inbyggd WiFi-hårdvara var det möjligt!

Tyvärr slog SONOFF mig till det med sina WiFi-switchar. En nackdel med SONOFF-omkopplarna är dock att den medföljande firmware inte är särskilt bra. För att göra dem användbara måste du sätta upp annan firmware som ofta är integrerad med ett Domotica-system som körs på exempelvis en Raspberry Pi . En annan nackdel med SONOFF-omkopplarna är... ja, det är de växlar (Shäxa OnAv). Så det finns utrymme för förbättringar!

Därför presenterar jag för dig: DONOFF (Dnågonsin OnAv)!

Du kan hitta en engelsk översättning av inlägget på www.aandewiel.nl

Nuvarande sida 1. Introduktion 1. Introduktion 2. Projektmål 3. Elektroniken 4. Nätnät AC till DC 5. MOSFET styrkrets 6. optokopplarkrets 7. ESP8266 mikroprocessor 8. 3v3 DC strömförsörjning 9. Den fasta programvaran 10. Ladda upp firmware 11. Uppstart första gången 12. telnet-server 13. bygga DONOFF Postat av Hemsida Willem Aandewiel (1955) har en bakgrund inom elektronik och digital teknik. Men större delen av sitt yrkesverksamma liv har han arbetat inom automation där han har arbetat inom i stort sett alla discipliner från programmerare till projektledare och projektledare. Willem var en av de första holländarna med en mikrodator (KIM-1, 1976) vid en tidpunkt då datorn ännu inte hade uppfunnits. Numera sysslar han främst med design och produktion av små elektroniska kretsar med mikroprocessorer. Hans "uppdrag i livet" är att göra människor entusiastiska över att göra sina egna elektroniska kretsar, mikrodatorer och programmering.

Kommentarer

Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit