DONOFF iot ljusdimmer

Placerad på

DONOFF första start

När du startar DONOFF för första gången har den ingen konfigurationsfil och inga referenser för ditt WiFi-nätverk. Den startar därför sin egen WiFi Access Point (AP) och väntar på att du ska ansluta din dator till denna AP.

Välj WiFi-nätverket med ett namn som "DONOFF 12:A3:45:6D:8F:F1". (de konstiga siffrorna är den unika MAC-adressen för denna ESP8266).
Om du väljer denna WiFi AP får du en WiFi-konfigurationssida som visas på bilden till höger. Välj ditt WiFi-nätverk, ange lösenordet för detta nätverk och klicka på [Spara].

DONOFF kommer nu att starta om. Använd en webbläsare, gå till "DONOFFnew.local". Det är standardvärdnamnet om DONOFF inte kan hitta en konfigurationsfil. Ändra detta värdnamn till något annat (annars får du problem med att sätta upp nya DONOFFs!) Därefter kommer du att se konfigurationssidan (se introduktionen). Fyll i alla fält. Om detta är din första eller enda DONOFF, gör den till en slav. När du har fyllt i alla fält, klicka på [Spara konfiguration]. DONOFF kommer att starta om och efter ett tag kommer du att se kontrollsidan för DONOFF!
Nuvarande sida 11. Uppstart första gången 1. Introduktion 2. Projektmål 3. Elektroniken 4. Nätnät AC till DC 5. MOSFET styrkrets 6. optokopplarkrets 7. ESP8266 mikroprocessor 8. 3v3 DC strömförsörjning 9. Den fasta programvaran 10. Ladda upp firmware 11. Uppstart första gången 12. telnet-server 13. bygga DONOFF Postat av Hemsida Willem Aandewiel (1955) har en bakgrund inom elektronik och digital teknik. Men större delen av sitt yrkesverksamma liv har han arbetat inom automation där han har arbetat inom i stort sett alla discipliner från programmerare till projektledare och projektledare. Willem var en av de första holländarna med en mikrodator (KIM-1, 1976) vid en tidpunkt då datorn ännu inte hade uppfunnits. Numera sysslar han främst med design och produktion av små elektroniska kretsar med mikroprocessorer. Hans "uppdrag i livet" är att göra människor entusiastiska över att göra sina egna elektroniska kretsar, mikrodatorer och programmering.

Kommentarer

Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit