Kullager

Letar du efter en pålitlig och högpresterande linjärlagerlösning för dina 3D-utskrifter eller CNC-applikationer? Se inte längre än vårt urval av linjära kullager! Dessa lager är designade för att ge jämna, exakta linjära rörelser och kan hantera de höga hastigheter och precision som krävs för 3D-utskrift och CNC-maskiner.
4 resultat Sortera efter


Den 3 mest populära Kullager

Vad är kullager?

Ett kullager är en typ av lager som använder kulor för att minska friktionen och stödja radiella och axiella belastningar. Kullager består av en innerring, en yttre ring och ett antal kulor som hålls på plats av en bur. Kulorna är gjorda av stål eller keramik och rullar mellan den inre och yttre ringen, vilket minskar friktionen och låter lagret rotera smidigt. Kullager används i ett brett spektrum av applikationer, från bilar och maskiner till hushållsapparater och sportutrustning.

Hur installerar jag kullager i min 3D-skrivare eller CNC-maskin?

Att korrekt installera kullager i en 3D-skrivare eller CNC-maskin är avgörande för att säkerställa jämna och exakta rörelser, samt förlänga lagrets livslängd. Här är några steg för att säkerställa korrekt installation av kullager:

  1. Rena: Innan du installerar lagret, se till att rengöra både lagret och de passande ytorna. Detta hjälper till att förhindra att skräp kommer in i lagret och orsakar skador.
  2. Smörjning: Applicera en liten mängd smörjning på lagret och de passande ytorna. Detta kommer att bidra till att minska friktionen och förlänga lagrets livslängd.
  3. Sätt på plats: Tryck försiktigt lagret på plats, se till att det sitter ordentligt och att flänsen, om någon, är i rätt läge.
  4. Inriktning: Se till att lagret är korrekt inriktat med de passande ytorna, detta är viktigt för att säkerställa jämn rörelse och för att förhindra skador på lagret.
  5. Dra åt hårdvaran: Om lagret hålls på plats av hårdvara, se till att dra åt hårdvaran till lämplig vridmomentspecifikation.
  6. Testa maskinen: När lagret är installerat, testa maskinen för att säkerställa att den rör sig smidigt och att det inte förekommer överdrivet ljud eller vibrationer.Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit