Kullager

Letar du efter pålitliga och högkvalitativa kullager för din 3D-skrivare eller CNC-applikationer? Se inte längre än vårt urval av kullager! Designade för att ge jämna, exakta linjära rörelser, kan dessa lager hantera de höga hastigheter och precision som krävs av 3D-utskrift och CNC-maskiner.
2 resultat Sortera efter


Vad är kullager?

Ett kullager är en typ av lager som använder kulor för att minska friktionen och stödja en ballast. Kullager består av en innerring, en yttre ring och ett antal kulor som hålls på plats av en bur. Kulorna är gjorda av stål eller keramik och rullar mellan den inre och yttre ringen, vilket minskar friktionen och låter lagret rotera smidigt. Kullager används i ett brett spektrum av applikationer, från bilar och maskiner till hushållsapparater och sportartiklar.

Hur installerar jag kullager korrekt i min 3D-skrivare eller CNC-maskin?

Att korrekt installera kullager i en 3D-skrivare eller CNC-maskin är avgörande för jämna och exakta rörelser och förlängd lagerlivslängd. Här är några steg för att säkerställa korrekt installation av kullager:

  1. Rengöring: Innan du installerar kullagret, se till att du rengör både kullagret och de passande ytorna. Detta hjälper till att förhindra att smuts kommer in i lagret och orsakar skador.
  2. Smörjning: Applicera en liten mängd smörjning på lager och motsytor. Detta kommer att bidra till att minska friktionen och förlänga lagrets livslängd.
  3. Platser: Tryck försiktigt kullagret på plats, se till att det sitter ordentligt och att flänsen, om sådan finns, är i rätt läge.
  4. Inriktning: Se till att lagret är korrekt inriktat med de passande ytorna, detta är viktigt för att säkerställa jämn rörelse och förhindra skador på kullagret.
  5. Bekräfta: Om kullagret hålls på plats av till exempel skruvar eller tie-wraps, se till att allt är ordentligt åtdraget och åtdraget.
  6. Testa: När kullagret är installerat, testa maskinen för att säkerställa att den rör sig smidigt och att det inte förekommer överdrivet ljud eller vibrationer.Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit