Neopixel smarta lysdioder

Släpp loss din kreativitet med NeoPixels och smarta lysdioder! Levande färger, justerbar ljusstyrka och avancerade programmeringsalternativ. Perfekt för gör-det-själv-projekt, hemautomation och mer. Upplev framtidens belysning med smarta lysdioder idag!
59 resultat Sortera efter
Tittade 50 av 59 Produkter


Den 3 mest populära Neopixel smarta lysdioder

Vad är neopixlar/smarta lysdioder?

NeoPixels eller smarta lysdioder är en typ av digitala lysdioder som kan styras och programmeras med hjälp av en mikrokontroller eller dator. De är kända för sin höga ljusstyrka, breda betraktningsvinkel och förmåga att visa ett brett spektrum av färger. De är också kända som individuellt adresserbara lysdioder, vilket innebär att varje lysdiod i en NeoPixel-remsa eller matris kan styras oberoende. De används ofta i gör-det-själv-elektronikprojekt, såsom belysningsdisplayer, hemautomation och interaktiva installationer.

Smarta NeoPixel lysdioder använder vanligtvis ett protokoll som WS2812, WS2812B, APA102, SK6812, SK9822, LPD8806, APA104, WS2801. De kan styras med en mikrokontroller som Arduino eller en Raspberry Pi , vilket möjliggör avancerad programmering och animering.

Hur fungerar en digital LED?

WS2812B-protokollet, som används i de flesta digitala lysdioder, är ett entrådsprotokoll som tillåter kontroll av flera lysdioder med ett enda datastift. WS2812B-protokollet är mycket likt de äldre WS2812- och WS2811-protokollen, men är snabbare och mer tillförlitligt.

WS2812B-protokollet använder ett enda datastift för att skicka en serie bitar till lysdioden. Varje lysdiod i kedjan har en inbyggd mikrokontroller som tolkar data och ställer in färg och ljusstyrka på respektive lysdiod. Data skickas seriellt bit för bit, med varje lysdiod i kedjan som skickar data till nästa lysdiod.

Det är viktigt att notera att WS2812B-protokollet kräver strikt timing. Varje avvikelse i detta kan orsaka fel i signalen och göra att lysdioderna inte fungerar korrekt. Dessutom måste mikrokontrollern kunna hantera den höghastighetsdataöverföring som krävs av protokollet.

Hur kan jag ansluta en digital LED?

Att ansluta en digital lysdiod, till exempel en NeoPixel LED, innebär vanligtvis att man kopplar den till en mikrokontroller eller dator och programmerar den för att visa olika färger och mönster. Här är en allmän översikt över processen:

  1. Samla material: Du behöver en digital LED, en mikrokontroller (som en Arduino eller Raspberry Pi ), en strömkälla (som ett batteri eller ett nätaggregat) och en USB kabel för programmering.
  2. Anslut lysdioden: Lysdioden har vanligtvis fyra stift: ström, jord, dataingång och datautgång. Anslut strömstiftet till strömkällan, jord till strömkällans jord och dataingångsstiftet till en digital utgång på mikrokontrollern.
  3. Skriv koden: Använd ett programmeringsspråk som C++ eller Python för att skriva kod som styr lysdioden. Koden bör innehålla instruktioner för att ställa in färg och ljusstyrka på lysdioden, såväl som eventuella animationer eller mönster som du vill visa. De flesta programmeringsspråk har ett bibliotek tillgängligt för specifika digitala lysdioder.
  4. Ladda upp koden: använd USB kabeln för att ladda upp koden till mikrokontrollern.
  5. Testa lysdioden: När koden har laddats upp kommer lysdioden att kunna visa olika färger och mönster.Kundrecensioner om Neopixel smarta lysdioder

Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit