Neopixel smarta lysdioder

Släpp loss din kreativitet med NeoPixel och smarta lysdioder! Livliga färger, anpassningsbar ljusstyrka och avancerade programmeringsalternativ. Perfekt för gör-det-själv-projekt, hemautomation och mer. Upplev framtidens belysning med NeoPixel LEDs idag!
43 resultat Sortera efter


Den 3 mest populära Neopixel smarta lysdioder

Vad är Neopixel / smarta lysdioder?

NeoPixel / smarta lysdioder är en typ av digital lysdiod som kan styras och programmeras med hjälp av en mikrokontroller eller dator. De är kända för sin höga ljusstyrka, breda betraktningsvinkel och förmåga att visa ett brett spektrum av färger. De är också kända som individuellt adresserbara lysdioder, vilket innebär att varje lysdiod i en NeoPixel-remsa eller matris kan styras oberoende. De används ofta i DIY-elektronikprojekt, såsom belysningsskärmar, hemautomation och interaktiva installationer.

Smarta NeoPixel lysdioder använder vanligtvis ett protokoll som WS2812, WS2812B, APA102, SK6812, SK9822, LPD8806, APA104, WS2801. De kan styras med en mikrokontroller som Arduino eller en Raspberry Pi , vilket möjliggör avancerad programmering och animering.

Hur fungerar en digital led?

WS2812B-protokollet, som används i de flesta digitala lysdioder är ett entrådsprotokoll som möjliggör styrning av flera lysdioder med ett enda datastift. WS2812B-protokollet är mycket likt de äldre WS2812- och WS2811-protokollen, men det är snabbare och mer tillförlitligt.

WS2812B-protokollet använder ett enda datastift för att skicka en ström av bitar till lysdioden. Varje lysdiod i kedjan har en inbyggd mikrokontroller som tolkar data och ställer in färg och ljusstyrka på lysdioden därefter. Data överförs seriellt, en bit i taget, med varje lysdiod i kedjan som skickar data vidare till nästa lysdiod.

Det är viktigt att notera att WS2812B-protokollet kräver strikt timing, varje avvikelse från det kan orsaka fel på signalen och göra att lysdioderna inte fungerar korrekt, även mikrokontrollern ska kunna hantera den höghastighetsdataöverföring som krävs av protokollet.

Hur ansluter man en digital led?

Att ansluta en digital LED, till exempel en NeoPixel LED, innebär vanligtvis att den kopplas till en mikrokontroller eller dator och programmeras för att visa olika färger och mönster. Här är en allmän översikt över processen:

  1. Samla material: Du behöver en NeoPixel LED, en mikrokontroller (som en Arduino eller Raspberry Pi ), en strömkälla (som ett batteri eller ett nätaggregat) och en USB -kabel för programmering.
  2. Anslut lysdioden: NeoPixel LED har vanligtvis fyra stift: ström, jord, dataingång och datautgång. Anslut strömstiftet till strömkällan, jordstiftet till strömkällans jord och dataingångsstiftet till ett digitalt utgångsstift på mikrokontrollern.
  3. Skriv koden: Använd ett programmeringsspråk som C++ eller Python för att skriva kod som styr lysdioden. Koden bör innehålla instruktioner för att ställa in färg och ljusstyrka på lysdioden, såväl som eventuella animationer eller mönster som du vill att den ska visa. De flesta programmeringsspråk har ett bibliotek tillgängligt för specifika digitala lysdioder.
  4. Ladda upp koden: Använd USB -kabeln för att ladda upp koden till mikrokontrollern.
  5. Testa lysdioden: När koden har laddats upp bör du kunna styra lysdioden och få den att visa olika färger och mönster.Kundrecensioner om Neopixel smarta lysdioder

Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit