Raspberry Pico

Vad är Raspberry Pi Pico? Raspberry Pi Pico är en helt annan mikrokontroller än de andra Raspberry Pi :s.
64 resultat Sortera efter
Tittade 50 av 64 Produkter


Den 3 mest populära Raspberry Pico

Vad är Raspberry Pi Pico?

Raspberry Pi Pico är en helt annan mikrokontroller än de andra Raspberry Pi :s. Detta beror på att pico inte är en komplett Linux-dator och är mer lik Arduino mikrokontroller. Detta Raspberry använder RP2040-chippet och har ett bra pris att börja med mikrokontroller.

Det är den allra första Raspberry -mikrokontrollern som använder RP2040-chippet och även använder ett modifierat SoC-system. Det är ett dubbelkärnigt Arm Cortex M0+-chip som går på 133MHz. Dessutom innehåller mikrokontrollern 264KB SRAM och 2MB flashminne som används för att lagra din kod, media och data.

Vid programmering måste koden skrivas på en dator och sedan överföras till mikrokontrollern. Kodningen görs i C eller C++. microPython är också en populär lösning som ofta används i utbildningssyfte.

Är Raspberry Pi Pico en bra efterträdare?

Pico är verkligen inte sämre än sina mer kraftfulla föregångare och har i vissa fall till och med fler alternativ än de vanliga Raspberry Pi :s. Till exempel har mikrokontrollern 3 analoga ingångar och totalt 6 olika portar för seriell kommunikation. Det finns också ett stort antal GPIO- och PWM-anslutningar.

Vad kan jag göra med en Raspberry Pi Pico och vad finns det för möjligheter?

Med en Raspberry Pi Pico är det möjligt att programmera de flesta inbyggda system, gör-det-själv-projekt eller IoT-enheter. Det finns många kodexempel och kodbibliotek för att programmera sensorer, LCD- och OLED-skärmar och andra enheter som LED-remsor eller små skrivare. Mikrokontrollern har ett relativt stort kretskort, vilket möjliggör flera anslutningar. Det finns 20 anslutningar på båda sidor av kretskortet.

GPIO-anslutningarna är avsedda som en digital ingång eller utgång och kan användas med andra digitala kretsar. Med en GPIO kan ingången för en switchs position avläsas eller ett relä kan styras. SPI-, I2C- och UART-anslutningarna kan användas för att tillhandahålla kommunikation mellan mikrokontroller, sensorer, ställdon eller andra enheter.

Analoga ingångar kan användas för exakta analoga spänningsmätningar mellan 0 och 3,3V.

PWM kan också användas för pulsbreddsmodulering som att styra ljusstyrkan på en lysdiod eller hastigheten på en servomotor. Dessutom kan PWM även användas för enkelt ljud.

Vad är skillnaden mellan Rapberry PI Pico och en Arduino ?

Som jämförelse använder vi den mycket populära Arduino UNO. Om vi tittar rent på sambanden märker vi att de är väldigt lika. Raspberry erbjuder fler digitala ingångar än Arduino . Det finns också ytterligare programmerbara stift som kan konfigureras för att simulera andra gränssnitt/protokoll. De kan programmeras så att komplexa uppgifter kan flyttas till en bakgrundsprocess.

stiftfunktion

Arduino Uno

Raspberry Pi Pico

Analog ingång

6 (10 bitar)

3 (12 bitar)

Generisk I/O (GPIO)

14

26

Seriell kommunikation via SPI

1

2

Seriell kommunikation via I²C/TWI

1

2

Pulsbreddsmodulering

5

16

Andra kopplingar

3 hårdvaruavbrott och 1 seriell port

8 tillståndsmaskiner och 2 seriella portar

Om vi jämför processorerna ser vi att processorn i Raspberry är på en högre nivå än Arduino . Rapsberry körs på maximalt 133MHz vilket är mycket snabbare än 16MHz i Arduino . Dessutom innehåller detta Raspberry 264KB SRAM jämfört med de magra 2KB i Arduino UNO.

Hur programmerar jag Raspberry Pi Pico?

Python-programmering på Pi Pico är inte riktigt densamma som på vanliga Pi. Raspberry Pi Pico använder programmeringsspråken C, C++ eller mycroPython. C och C++ är lite svårare att lära sig än microPython, som är baserat på Python och relativt lätt att lära sig.
Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit