Verktyg

Upptäck det ultimata urvalet av verktyg av högsta kvalitet för alla projekt. Från hammare till borrar, vi har allt till oslagbara priser. Handla nu och få jobbet gjort rätt!
120 resultat Sortera efter
Tittade 50 av 120 Produkter


Vad är betydelsen av ett antistatiskt arbetsutrymme?

Statisk elektricitet kan hittas nästan överallt, inklusive i människokroppen där den kan generera en elektrisk laddning på flera tusen volt. Även om den vanligtvis inte märks, kan denna laddning laddas ur när man rör vid ett dörrhandtag, till exempel på grund av kontakt mellan dåligt ledande material. De resulterande gnistorna kan orsaka skador på elektroniska komponenter, vilket gör det viktigt att förhindra statisk elektricitet. Antistatiska verktyg är speciellt utformade för att motstå statisk elektricitet och undvika detta problem.

Antistatiskt armband

Det antistatiska armbandet förhindrar att laddning laddas ur på elektroniska komponenter, men även att laddningen kan byggas upp. Den statiska elektriciteten laddas ur till jord.

Återförslutningsbart blixtlås

För att säkert förvara din elektronik kan du använda antistatiska återförslutningsbara ziplock-påsar. Dessa säkerställer att dina elektroniska komponenter är skyddade mot laddning när du inte använder komponenterna.

Silikonlödmatta och antistatisk matta

Du kan också använda en silikonlödmatta av antistatiskt material eller en antistatisk matta med jordningskabel. Den antistatiska mattan är försedd med en jordkabel så att lasten säkert kan lossas. Mattan fungerar genom att använda 2 lager (ett ledande och ett icke-ledande lager) för att förhindra bildandet av statiska laddningar. Den kan också kombineras med en jordad kontakt när du använder flera antistatiska verktyg. Detta använder en gemensam jordpunkt för de olika anslutna enheterna. Det finns även en jordkabel som kan användas på en antistatisk matta. Den kan också användas genom att ansluta med en medföljande kontakt.

Antistatiska borstar, pincett och skruvmejslar

Du kan också rengöra dina delar, speciellt kretskort, med en antistatisk borste. Denna är gjord på ett sådant sätt att den förhindrar att kortslutning eller urladdning uppstår vid rengöring av kretskortet. Det gör också nästan inga repor, vilket orsakar minimal skada på kretskortet. Slutligen kan du använda antistatiska pincett och skruvmejslar som förhindrar att en elektrisk laddning oavsiktligt frigörs vid styrning av elektronik.

Hur kan jag mäta ström eller spänning?

multimeter

Först och främst är det viktigt att veta att du mäter strömmen genom en komponent och mäter spänningen över en komponent. Dessa 2 kvantiteter är lätta att mäta med en multimeter. Dessa strömmar och spänningar är dock begränsade. De flesta digitala multimetrar kan vanligtvis mäta upp till 10A och spänning upp till 600V. Det är också viktigt att vara uppmärksam på multimeterns upplösning. Detta indikerar hur exakt ett uppmätt värde visas. Detta beskrivs också av antalet räkningar. Dessutom kan multimetrar även mäta motståndet eller indikera via ett pip om ledning sker i en kabel. Multimetern är enkel att använda med 2 testkablar.

batteritestare

Batteritestaren ger dig möjlighet att testa om batterierna fortfarande fungerar. Mätaren visar batteriets spänning. Detta gör att olika typer av batterier kan testas som AA-, 9-volts- eller AAA-batterier. Dessa finns även i digital och analog version.
Kundrecensioner om Verktyg

Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit