Tång

Det finns många olika typer av tång, alla med sin egen funktion. Det finns en tång med vilken man till exempel kan greppa, böja eller klippa något.
16 resultat Sortera efter


Den 3 mest populära Tång

Vad är en tång?

Tång är handverktyg designade för olika applikationer och kan användas för flera uppgifter såsom: greppa, låsa, vrida, hålla, böja eller skära av material som trådar. Beroende på deras tillämpning, finns tänger i många storlekar och stilar, inklusive presstänger, stripptänger, tång med lång näsa, skärtång och precisionstång. Vissa tång har en låsmekanism för att hålla det valda materialet eller föremålet stadigt på plats utan behov av omjustering, vilket också eliminerar risken för kramp eller skada på användarens hand under långvarig användning. men är vanligtvis gjorda av kolstål eller andra härdade stållegeringar för att säkerställa optimal hållbarhet. Detta tillåter också tung användning utan att kompromissa med finishen och förhindrar rost, vilket håller tången stark under lång tid. För att säkerställa användarkomfort är typer av tång designade med mjuka handtag. Dessa kan vara särskilt användbara för frekventa användare, eftersom dessa grepp dämpar handflatan och fingrarna och förhindrar spänningar eller kramper.

Vad behöver jag en tång till?

Om du måste fråga dig själv detta, så underskattar du verktygets användbarhet och mångsidighet. Tång används ofta av proffs som elektriker, rörmokare, snickare, smyckesmakare och bilmekaniker, men de är också ett behändigt verktyg som alla borde ha hemma. Tången är mycket populär bland gör-det-själv-are för ett brett utbud av gör-det-själv-projekt. Med en presstång eller en kombination av dessa kan varje hantverkare enkelt byta ut ljusströmbrytare och uttag. Tång används ofta hemma för att öppna svåra förpackningar och skära av metalltråd eller hårdplast. Som du kan se är det ett viktigt verktyg som alla behöver någon gång.

Vilka typer av tång finns det?

Lång tång: Dessa verktyg är lämpliga för mångsidiga uppgifter som bockning och krympning och kan användas på allt från elarbeten till smycken.

krimpverktyg: En tång där flera snitt görs i änden av ett aluminium- eller stålrör, som sedan spänns hårt för att skapa en något mindre diameter, som t.ex. kabelsko eller dupont-kontakter.

Avisoleringstång: En avisoleringstång är ett specialverktyg för att skala kablar. Detta gör att en befintlig isolator, vanligtvis plast eller gummi, kan separeras från ledaren på ett kontrollerat sätt. Detta gör det enkelt att ansluta en kontakt eller göra en lödanslutning.

Skärtång: Tång är, som namnet antyder, ett verktyg som kan användas för att klippa ledningar och kablar. Dessutom kan metallmanteln på till exempel en jordkabel också tas bort med en skärtång.

Precisionstång: Vissa ovan nämnda tång finns även i mindre storlekar. Dessa tänger kallas också ofta precisionstänger. Dessa tänger är så små att de kan användas för uppgifter som kräver precision. När det kommer till millimeter erbjuder precisionstång lösningen.
Kundrecensioner om Tång

Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit