Bygg en DCC++ basstation

Placerad på

DCC står för Digital Command Control. Det är ett system gjort för digital (=oberoende kommandon) styrning av tåg på en modelljärnväg. Strömmen och kommunikationen går över 2 ledningar. Detta beror på att ström läggs på skenorna, vilket ändrar polaritet för att skicka vidare meddelanden.

Ett DCC-system har en basstation som skickar signalerna ut på spåret. Denna basstation genererar signalerna som ska skickas till dekodrarna i loken. Varje dekoder har ett unikt identifikationsnummer. Dessa avkodare kan avkoda signalerna på banan och ge ström till motorn, eller andra tillbehör som strålkastare. Andra saker kan också kopplas till ett DCC-system, såsom strömbrytare, belysning eller signaler. Dessa behöver därför en avkodare som kan avkoda signalerna och leverera ström.

Det största problemet med systemet är att basstationerna ofta är mycket dyra. Lyckligtvis har Gregg Bermans DCC++-system (GitHub, Youtube) har en lösning för detta. Hans system använder de välkända Arduino korten i kombination med en motorsköld för att generera signalen.

Nuvarande sida 1. Introduktion 1. Introduktion 2. Hårdvara 3. programvara 4. Att lösa problem Postat av Hemsida Jag är en mjukvaruutvecklare, men jag är också mycket intresserad av elektronik.

Kommentarer

Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit