Bygg en DCC++ basstation

Placerad på

För att bygga en DCC++ basstation behöver du tre saker: ett Arduino kort, en motorsköld och en strömförsörjning på minst 12V.

Projektet stöder officiellt bara Arduino Uno och Arduino Mega. Om du planerar att använda autopilotfunktionen i programvaran rekommenderar jag Mega: då har du mycket mer utrymme för att ansluta sensorer.

Du har också två alternativ för motorskölden: den officiella Arduino Motor Shield (eller en klon av den) eller en Pololu MC33926 motorsköld. Pololu skölden klarar lite mer, nämligen max 28V/3A istället för max 18V/2A för Arduino Motor Shield.

Att förbereda hårdvaran är mycket enkelt. Det finns bara några få steg:

Steg 1Med en liten kniv, skär anslutningen vid "VIN" och vid "BRAKE DISABLE" båda anslutningarna (A och B).

Steg 2 Sätt din motorskärm på Arduino .

Steg 3Anslut med en startkabel eller bara en tråd mellan stift 10 och stift 12, och mellan stift 5 och stift 13

Steg 4 Anslut utgången på din strömförsörjning till ingången på motorskärmen.

Steg 5 Anslut kablarna mellan utgång A på motorskärmen och spåret. Det finns ett antal sätt att göra detta, men det enklaste är att löda två ledningar till botten av spåret (Se bild).

Utgång A är "huvudspåret", så nästan alltid det du vill ha. Du kan också ansluta ett spår till utgång B. Detta är programmeringsspåret, med vilket du kan ändra ett antal inställningar för avkodarna. Du kan dock inte köra på programmeringsspåret.

Lödtrådar att spåra Lödtrådar att spåra
Nuvarande sida 2. Hårdvara 1. Introduktion 2. Hårdvara 3. programvara 4. Att lösa problem Postat av Hemsida Jag är en mjukvaruutvecklare, men jag är också mycket intresserad av elektronik.

Kommentarer

Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit