Breadboard vänliga breakouts

Vill du utöka dina breadboardingmöjligheter? Våra breakout-kort gör det enkelt att ansluta olika komponenter, från sensorer till mikrokontroller, för en pålitlig och stabil kretsbyggnadsupplevelse. Få de perfekta verktygen för att förverkliga dina idéer idag!
13 resultat Sortera efter


Den 3 mest populära Breadboard vänliga breakouts

Vad är en breakoutboard och hur fungerar den?

Ett breakoutkort är ett kompakt kretskort som ger tillgång till stiften på en mikrokontroller eller integrerad krets. Huvudsyftet med ett breakout-kort är att göra det lättare att ansluta dessa små och tätt packade komponenter till andra komponenter, såsom sensorer, ställdon eller andra kretsar. Kortet bryter ut stiften på komponenten och tillhandahåller dem som separata, åtkomliga anslutningar, vanligtvis genom rubriker. Detta gör att du snabbt och enkelt kan experimentera med olika konfigurationer och testa dina kretsar utan att behöva oroa dig för att göra direktanslutningar till själva komponenten.

Hur ansluter jag en breakoutboard till en breadboard?

För att ansluta en breakout-bräda till en breadboard-bräda använder du vanligtvis bygelkablar. Eller fäst på utbrytaren direkt på brödbrädan med hjälp av (vinklade) hanhuvuden.

Vilken typ av komponenter finns på ett breakoutkort?

Ett breakout-kort låter dig ansluta olika typer av komponenter till en breadboard eller PCB, inklusive sensorer, ställdon och andra integrerade kretsar. Några vanliga komponenter som kan anslutas till ett breakout-kort inkluderar:

  • Sensorer: temperatur, ljus, rörelse, ljud, luftfuktighet, etc.
  • Ställdon: motorer, reläer, lysdioder, summer, etc.
  • Integrerade kretsar: mikrokontroller, förstärkare, analog-till-digital-omvandlare (ADC), digital-till-analog-omvandlare (DAC), etc.

Kan jag använda flera breakout boards på en enda breadboard?

Ja, du kan använda flera breakout-brädor på en enda brödbräda. Detta kan vara användbart när du behöver ansluta flera komponenter, eller när du vill bygga en mer komplex krets. För att använda flera breakout-brädor på en enda breadboard, ansluter du helt enkelt varje breakout-bräda till breadboarden med samma process som om du bara använde en. Använd sedan bygelkablar för att ansluta de olika breakout-korten till varandra, eller till andra komponenter i din krets, efter behov. Det är viktigt att se till att spänningsnivåerna och signalvägarna mellan breakout-korten och andra komponenter är korrekt matchade för att undvika skador eller kompatibilitetsproblem. Du bör också se till att strömkraven för komponenterna ligger inom gränserna för din strömförsörjning.
Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit