Krympslang

Skydda dina ledningar och kablar från tuffa miljöer och förbättra deras livslängd med våra högkvalitativa krympslangar. Anpassningsbara storlekar och lätta att installera, vår krympslang kommer att öka säkerheten och effektiviteten i alla applikationer.
6 resultat Sortera efter


Den 3 mest populära Krympslang

Vad är krympslang och hur fungerar det?

Krympslang är en typ av slang som används för att skydda och isolera elektriska ledningar och anslutningar. Den är gjord av ett värmekrympbart plastmaterial som är designat för att krympa och anpassa sig till trådens form när den utsätts för värme.

Slangen är vanligtvis gjord av material som polyolefin, PVC, FEP eller silikon som är kända för sin motståndskraft mot värme, kemikalier och nötning. Slangen placeras först över ledningen eller anslutningen och värms sedan upp med en värmepistol, värmelampa eller annan värmeanordning. När slangen värms upp krymper den och drar åt runt tråden och bildar en tät och säker passning.

Krympslang för kabeldragning erbjuder flera fördelar:

 1. Skydd: Det hjälper till att skydda ledningarna och anslutningarna från fysisk skada, såsom nötning, böjning och krossning.
 2. Isolering: Det hjälper till att isolera ledningarna och anslutningarna från elektrisk ström och förhindrar kortslutningar.
 3. Tätning: Det hjälper till att täta bort fukt, damm och andra föroreningar, vilket kan orsaka korrosion och andra skador på ledningar och anslutningar.
 4. Dragavlastning: Det hjälper till att ge dragavlastning för tråden och anslutningarna, vilket hjälper till att förhindra skador orsakade av rörelse eller vibrationer.
 5. Estetik: Det ger ett snyggt och professionellt utseende till ledningarna, vilket kan vara viktigt i vissa applikationer.

Kort sagt, krympslang för kabeldragning är ett mångsidigt och effektivt sätt att skydda, isolera och täta elektriska ledningar och anslutningar. Det är lätt att använda och erbjuder många fördelar för olika applikationer.

Hur kan jag installera krympslang?

Att installera krympslang är en enkel process som kan göras med några grundläggande verktyg. Här är stegen för att installera krympslang:

 1. Mät och skär av krympslangen till lämplig längd för din applikation.
 2. Skjut krympslangen över tråden eller kabeln som du vill skydda och se till att den är centrerad.
 3. Se till att hålla slangen på plats med en tång under uppvärmningen så att den inte rör sig.
 4. Applicera värme på krympslangen med en värmepistol eller liknande värmeanordning. Värmen kommer att få slangen att krympa och anpassa sig till formen på tråden eller kabeln.
 5. Fortsätt värma tills slangen har krympt till önskad storlek och form.
 6. Låt slangen svalna i några minuter innan du hanterar den.

I vissa fall är det möjligt att använda en värmekrympslang med självhäftande foder, i det här fallet, när slangen väl krymper kommer det att skapa en vattentät tätning runt ledningen eller kabeln.

Kan jag installera kablar utan krympslang?

Det är möjligt att installera ledningar utan att använda krympslang, men det kanske inte ger samma nivå av skydd och isolering som krympslang. Utan krympslang kan de exponerade ledningarna skadas av fysisk kontakt, värme eller fukt. Dessutom kan det hända att isoleringen på ledningarna inte är lika effektiv, vilket kan leda till ökad risk för elektriska faror.

Det finns andra former av skydd för ledningar och kablar som eltejp, trådväv och ledning. Men de kanske inte är lika mångsidiga som krympslangar och kommer förmodligen inte att ge samma nivå av skydd och isolering.
Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit